Erfaringer med op i tid og fuldtid på ældreområdet
En fremtid med fuldtid har samarbejdet med over 200 arbejdspladser om at give medarbejderne lyst til at gå op i tid eller på fuldtid.
Mange af de arbejdspladser er plejecentre og hjemmeplejegrupper.
Her har vi samlet inspirerende fortællinger om at arbejde med fuldtid og op i tid på ældreområdet.
God læselyst.
Indflydelse på arbejdsplan giver lyst til flere timer
På Plejecenter Kildebo er syv medarbejdere gået op i tid, fordi de fik medindflydelse på, hvordan deres skema skulle være.
På fuldtid med plads til at familielivet kan hænge sammen
Hjemmeplejeenhed får sine vakante stillinger besat med ansættelser på fuldtid. Guleroden er fleksibilitet og indflydelse på egen vagtplan.
Fra fuldtid som vision til fuldtid som hverdag
Kvalitet, kontinuitet og flere kroner på kontoen. De tre pointer er vigtige i Høje-Taastrups målsætning for flere op i tid.
Lidt op i tid giver store resultater
Gå lidt op i tid, og få indflydelse på, hvad timerne skal gå til. Sådan har et plejehjem på Fyn reduceret vikarforbruget med 80 procent.
Sygeplejersker får lyst til flere timer med fleksible rammer
Forsøg med ekstra arbejdstid inden for fleksible rammer giver arbejdsglæde og ekstra løn til sygeplejersker. 13 ud af 24 er gået op i tid.
Plejecenter pusler sig til flere op i tid
To plejecentre har arbejdet med samme mål: at få flere medarbejdere op i tid. Men de har gået vidt forskellige veje.
35 procent er gået op i tid på plejecenter
Succesen er til at få øje på. Efter plejecenter har sat fokus på fuldtid, er 35 procent gået op i tid, og to nye er ansat på fuldtid.
Lidt op i tid giver nærvær og øget faglighed
På et år er der kommet 62,5 ekstra årsværk til i ældreplejen i Odense, fordi man har sat fokus på at få medarbejderne lidt op i tid.
Vejen knækker koden: Flere op i tid og lavt sygefravær
Selvbestemt borgertid på kørelisten får social- og sundhedsmedarbejdere på fuldtid i Vejen Kommune.
Sosu-hjælper gik op i tid: Jeg slipper for hængepartier
Karin Linnet Hansen er sosu-hjælper i Haderslev Kommune og en del af indsatsen for at få flere op i tid eller på fuldtid.
Ufaglærte uddanner sig til sosu og arbejder fuldtid
I Høje-Taastrup har man skabt en win-win, hvor hjemmeplejen har ansat ledige i fuldtidsjob, samtidig med at de uddanner sig til social- og sundhedshjælper.
Fuldtid sikrer fremtiden: Nu kan jeg blive i mit hus
Da sosu-hjælper Shahida Mohamed fandt ud af, hvor meget mere hun ville få i pension ved at arbejde fuldtid, gik hun straks op på 37 timer.
Plejecenter 24/7: Hvor mange opgaver har I på et døgn?
Vækning, bad, mad, medicin og dokumentation. Der er mange opgaver alle døgnets timer på et plejecenter. I Hørsholm har de kortlagt alle opgaver.
Kom med ind i maskinrummet, når plejecenter skal få flere op i tid
Margrethelund Plejecenter i Hørsholm Kommune er i gang med en proces, som skal føre til, at flere går op i tid eller vælger fuldtid.
Fuldtid i hjemmeplejen: "Jeg vil ikke gå glip af de sidste timer"
Jeanette Ditlev Hansen er social- og sundhedsassistent i hjemmeplejen i Aalborg. Hun er på fuldtid i et fag, hvor otte ud af ti er på deltid. Hun vil ikke undvære eftermiddagstimerne og er glad for fællesskabet.
Seks anbefalinger fra Aalborg Kommune til at få medarbejdere på fuldtid
Aalborg Kommune er en af de kommuner, som har den højeste andel af fuldtidsansatte på ældreområdet. Her deler de ud af deres erfaringer med at få medarbejdere op i tid eller på fuldtid.
Leder på plejecenter: Fuldtid opleves mindre belastende end deltid
På et plejecenter på Frederiksberg er tre medarbejdere, der tidligere var på 32 timer om ugen, gået på fuldtid efter en prøveperiode. Sammenhæng i arbejdet og pauser er nøgleord til forandringen.
Sygeplejerske og assistent har prøvet fuldtid: Vi fortsætter på 37 timer
På Plejecenter Kastanjehaven har tre medarbejdere testet, hvordan det er at arbejde fuldtid i et halvt år. Før var de på 32 timer, men nu er de så glade for fuldtid, at de ikke vil tilbage på deltid.
Kan en morgen-gåtur og et bad om aftenen få flere op i tid på plejecenter?
Plejecenter Kildebakken i Haderslev eksperimenterer med at fordele opgaverne på nye måder over døgnet. Målet er mere arbejdsglæde, fastholdelse og nemmere rekruttering.
I Esbjerg Kommune er efteruddannelse et springbræt til at gå op i tid
Efteruddannelseskurser nogle timer om ugen i arbejdstiden har givet social- og sundhedshjælpere og -assistenter i Esbjerg mod på at gå op i tid.
Deltidskulturen skal udfordres i det vestjyske og "plejer" skal afmonteres
I Ringkøbing-Skjern Kommune er der grøde i deltidskulturen. Medarbejdere på deltid ytrer ønske om at få flere timer, og lokale arbejdspladser skal i gang med at afmontere "plejer" og finde nye kreative løsninger, som kan afhjælpe rekrutteringsudfordringerne.
Alle SOSU-stillinger bliver slået op på fuldtid på ældreområdet i Aalborg
Hvad skal der til for, at flere arbejder fuldtid? I Aalborg Kommune er der truffet beslutning om, at alle social- og sundhedsstillinger i ældresektoren som udgangspunkt skal slås op på fuldtid. Og det har virket.
Plejecenter på Frederiksberg finder lokale løsninger så flere vil op i tid eller på fuldtid
Bedre tilrettelæggelse af pauser, fuldtid er kommet på dagsordenen og med til MUS-samtaler i Kastanjehaven plejecenter.
Nyt værktøj giver bedre styr på vagtplanlægningen
Et nyt system til vagtplanlægning i Helsingør Kommune har givet medarbejdere i Sundhed og Omsorg mere indflydelse på deres vagter og skabt mere opmærksomhed på fleksibel arbejdstid.