Deltagere på SPARK netværk

SPARK netværk giver nye perspektiver og stærkere samarbejde

Snart starter tre nye SPARK-netværk om psykisk arbejdsmiljø. To deltagere fortæller, hvad netværket går ud på, og hvorfor I skal melde jer til.

Af Sine Molbæk-Steensig 25/01/2023

I efteråret satte SPARK gang i et helt nyt tiltag, nemlig SPARK netværk. To netværk er allerede godt i gang og er blevet vel modtaget af deltagerne.

Yderligere tre netværk er nu på vej - måske er et af de kommende netværk noget for din arbejdsplads? Her fortæller to deltagere, hvordan det er at være med.

Invitationer til netværk

Kultur- og forvaltningsområdet: Uklare og modstridende krav i arbejdet - gå til invitation

Socialområdet: Høje følelsesmæssige krav i arbejdet med mennesker - gå til invitation

Ny inspiration i mødet med andre arbejdspladser

I et SPARK netværk deltager 8-12 arbejdspladser. Fra hver arbejdsplads skal der være repræsentanter fra både medarbejder- og ledelsessiden. Det er fx medlemmerne i et MED-udvalg, en TRIO eller en arbejdsmiljøgruppe.

- Det er så givende at mødes og sparre med andre arbejdspladser. Fordi vi er er forskellige, så får vi blik for nye perspektiver og idéer, som vi ellers ikke ville have fået, siger netværksdeltager Louise Klarborg Bach. Hun er aktivitetsmedarbejder og tillidsrepræsentant i Aktivitet Nord, som samler syv af Aalborg kommunes aktivtitescentre - et tilbud til pensionister og efterlønnere.

Sådan foregår et netværksmøde

Et netværksmøde tager tre timer, og SPARK præsenterer forskellige værktøjer og dialogformer, men det er arbejdspladsernes egne erfaringer og viden, der sættes i spil. 

Samarbejde er blevet endnu stærkere

- Vores deltagelse i netværket, styrker os som MED-udvalg. Vi får noget at tænke over og træffer mere velovervejede og kvalificerede beslutninger, siger netværksdeltager Kathrin Schiese Terkelsen. Hun er enhedsleder i Plejecenter Fjordglimt i Hvide Sande.

Hun fortæller, at fra hendes arbejdsplads deltager hele MED-udvalget i netværket. Sammen har de valgt at bruge netværksmøderne til at arbejde videre med udfordringer, som de i forvejen havde fokus på, og det har givet nye perspektiver og åbnet op for en anden type snakke end sædvanligt. 

- Møderne svejser os sammen som gruppe, og vi er faktisk meget mere enige, end vi havde regnet med, siger hun.

Stor ærlighed og fortrolighed

På netværksmøderne kan der opstå en særlig åbenhed og ærlighed, fordi det er et fortroligt rum, siger Louise Klarborg Bach. 

Det gør, at sparringen mellem arbejdspladserne får en ekstra kvalitet og dybde. 

- Det er faktisk rart at opleve, at vi ikke er alene. At mange andre bakser med noget lignende. Sidste møde sad jeg i en gruppe med andre ledere, og vi gav virkelig hinanden noget at tænke over med på vejen, fortæller Kathrin Schiese Terkelsen.

Samarbejde på kryds og tværs 

SPARK-konsulent Lea Gaulshøj Thomsen er en af facilitatorerne på netværket i Aarhus, og hun fortæller, at deltagerne nogle gange arbejder sammen med kollegerne fra arbejdspladsen, og andre gange sker samarbejdet på kryds og tværs. På den måde får deltagerne både et godt afsæt for det videre, konkrete samarbejde hjemme på arbejdspladsen og kommer hjem med forskellige perspektiver og indspark.

Bare meld jer til!

De to deltagere er enige om, at netværket kan anbefales på det varmeste. 
Møderne er godt skruet sammen, man får et frisk pust udefra og et nyt blik for, hvad man konkret kan gøre hjemme på sine egen arbejdsplads. 

- Hvis I overvejer at deltage i et SPARK-netværk, så vil mit råd være: Bare gør det! Det giver så meget! Siger Louise Klarborg Bach.

Kommende netværk

I foråret 2023 opstarter tre nye netværksforløb. 

LUKKET FOR TILMELDING Netværk for socialområdet om høje følelsesmæssige krav i arbejdet med mennesker 

Dette netværk er for ledere og medarbejderrepræsentanter på den udførende del af socialområdet og foregår i Odense.

LUKKET FOR TILMELDING

Se invitationen

Netværk for kultur- og forvaltningsområdet om uklare og modstridende krav i arbejdet

Dette netværk er for ledere og medarbejderrepræsentanter på kultur- og forvaltningsområdet og foregår i Aarhus. 

Ansøgningsfristen er 14. april 2023.

Gå til invitation og tilmelding

Netværk for dagtilbudsområdet om høje følelsesmæssige krav i arbejdet med mennesker 

Dette netværk er for ledere og medarbejderrepræsentanter indenfor dagtilbudsområdet og foregår i København.

Få pladser tilbage

Gå til invitation

Billedtekst

Til venstre ses Louise Klarborg Bach, aktivitetsmedarbejder og tillidsrepræsentant i Aktivitet Nord, til højre Kathrin Schiese Terkelsen, enhedsleder i Plejecenter Fjordglimt i Hvide Sande.

Kontakt

Har du spørgsmål vedrørende netværket, så er du velkommen til at skrive en mail til SPARK på info@sparkweb.dk.

SPARK menu