Her finder du metoder, værktøjer og inspiration til at arbejde med medindflydelse.
Medindflydelse
Fleksible arbejdstider får familieliv og arbejdsliv til at hænge sammen på Næsby Pleje- og Aktivitetscenter i Odense. Da Grethe Hedegaard startede som leder for de 35 ansatte, lagde hun mærke til, at de faste mødetider i plejecentret var hårde for nogle af de ansatte:
Hos SPARK kan arbejdspladsens TRIO og MED-udvalg hente støtte og sparring om det psykiske arbejdsmiljø. Læs her, hvordan I kan få et gratis forløb med en af SPARKs konsulenter.
Kommunikation er afgørende for, hvordan vi oplever vores arbejdsplads. Derfor sætter kommune ind med stor fælles indsats.
Én ud af ti medarbejdere i Entreprenørservice i Slagelse Kommune kan være medarbejdere på særlige vilkår. Det er muligt, fordi alle på arbejdspladsen er gjort til aktive medspillere.
En ny MED-aftale i Ballerup Kommune baserer samarbejdet mellem ledere og medarbejdere på værdier frem for regler. Aftalen betyder blandt andet, at medarbejdersiden inddrages tidligere i beslutningerne.
Det var som at træde ind i en fabrikshal. Sådan oplevede Siff Hansen arbejdsvilkårene for de omkring 30 ansatte i hjemmeplejen Indre by/Østerbro, da hun begyndte som leder i 2004. I dag er sosu-hjælperne i bydelen opdelt i små, selvkørende teams med 5-8 medarbejdere, som selv planlægger dagens opgaver og passer en fast gruppe borgere.
På Nymarksskolen i Kerteminde er arbejdet med medindflydelse dybt forankret blandt skolens lærere. Det giver frihed for ledelsen til at fokusere, men til gengæld er kravet om engagement stort.
Kreativitet er et af vores mest tilbedte dogmer. Både på arbejdspladsen og som person er det et plus ord at være kreativ. Men hvordan er man kreativ i en fastlagt arbejdsdag med skemaer og procedurer? Læs interviewet med ph.d. i kreativitet Rasmus Lindgaard.
Det kræver engagement fra både ledelse og medarbejdere, hvis forandringer skal være langtidsholdbare – og det starter med inddragelse.