Undgå rygmarvsreationer og quickfixes - bliv i bøvlet

Trin 2 i samskabt styring hedder 'udpege, undersøge og prioritere udfordringer' og er et helt afgørende for at lykkes.

Af Irene Aya Schou 08/05/2023
Fremfærd

Erfaringer viser, at trin to i samskabt Styring er der, hvor folk oplever de største udfordringer. Trinnet hedder 'udpege, undersøge og prioritere udfordringer', men bliver i hverdagssprog ofte omtalt som 'at blive i bøvlet.'   

Dem møder du i filmen

I filmen møder du Pernille Kapler Andersen, specialkonsulent i Roskilde Kommune, Tine Johnsen, tillidsrepræsentant i Køge Kommune og Maria Lindholm Kristensen, chefkonsulent i Køge Kommune, fortælle om, hvorfor det er vigtigt at blive i bøvlet og ikke springe til løsninger for hurtigt. 

- Når det er vigtigt at blive i bøvlet, så er det fordi, at ellers gør vi jo bare som vi plejer. Vi er sindssygt gode til vores rygmarvsreaktioner og quickfixes, siger Maria Lindholm Kristensen, chefkonsulent i Køge Kommune.

Køge stod med en væg af bøvl

Arbejdet med samskabt styring i Køge har blandt andet resulteret i, at hjemmeplejen har styrket sammenhængen og kvaliteten i hjælpen til borgerne over hele døgnet blandt andet gennem blandede dag- og aftenvagter og overlap i vagterne.

- Hvis man ikke giver sig tid til at blive i bøvlet og komme hele vejen rundt og få alle med, så falder samskabt styring i gulvet. Det er simpelthen så vigtigt, at man ikke fristes til at sige: 'Det klarer vi lige', siger tillidsrepræsentant Tine Johnsen, der i filmen fortæller om, hvordan de i starten stod med en "en væg af bøvl".

- Vi måtte prioritere og tage tre ting ud, som vi sagde: 'Det giver værdi. Det kan vi løse, og det kan vi gå i gang med, fordi vi har det rigtige hold, siger Tine Johnsen.

Filmen er produceret af KONTRA Produktioner.

Samskabt styring menu