Samskabt styring virker - se filmen med erfaringerne

Samskabt styring kan bidrage til bedre medarbejdertrivsel, større ejerskab og mere tillid i organisationen.

Af Irene Aya Schou 09/05/2023

Mindre bøvl og mere mening. Mere trivsel og arbejdsglæde. Større ejerskab til løsningerne. Bedre opgaveløsning. Mere tillid i organisationen.

Det er nogle af de positive effekter ved samskabt styring, hvor medarbejdere og ledere sammen identificerer udfordringer og skaber løsninger, der virker.

Medinddragelse giver glæde

I denne video kan du møde forsker ved Roskilde Universitet Tina Øllgaard Bentzen, Lisette Bentzen, social- og sundhedsassistent i Køge Kommune, direktør i Roskilde Kommune Mette Olander og Maria Lindholm Kristensen, chefkonsulent i Køge Kommune. 

De fortæller om, hvordan samskabt styring giver arbejdsglæde, motivation og større ejerskab, fordi man kan løse sin opgave på en mere meningsfuld måde.

I Køge har de anvendt samskabt styring på ældreområdet med inddragelse af knap 400 ledere og medarbejdere fra hjemmeplejen, sygeplejen, visitationen og afdelingen for hjælpemidler. Det har blandt andet ført til bedre videndeling på tværs af vagtlag.

- For min arbejdsdag har det betydet, at jeg er meget mere glad, når jeg går på arbejde og føler mig medinddraget på min arbejdsplads, siger Lisette Bentzen, social- og sundhedsassistent i Køge, i filmen.

Skjult viden hos medarbejderne

I Roskilde Kommune har de blandt andet anvendt samskabt styring til at udvikle en ny tilsynsmodel på daginstitutionsområdet.

- Der ligger så meget skjult viden hos medarbejderne, vi ikke får anvendt. Hvis du fjerner bøvl sammen med medarbejderne, så de kan komme hurtigere ud til kerneopgaven, så får de så meget mening, siger direktør i Mette Olander i filmen.

Filmen er produceret af KONTRA produktioner.

Samskabt styring menu