En fremtid med fuldtid i kommunerne

Hvordan kommer flere på fuldtid? Se kommunalt casekatalog

Læs de gode erfaringer om, hvordan flere er gået op i tid og på fuldtid på ældre-, dagtilbuds- og socialområdet i dette katalog.

Af Bettine Romme Andersen 02/10/2024
Forhandlingsfællesskabet,
KL

De seneste år har omkring halvdelen af landets kommuner og over 200 kommunale arbejdspladser arbejdet sammen i indsatsen ’En fremtid med fuldtid’.

Vi kan nu præsentere en samling af de gode erfaringer, der er gjort i kommunerne i casekataloget: "Hvordan kommer flere på fuldtid – Erfaringer fra kommuner."

Find inspiration og redskaber og metoder

Casene er fra ældre-, dagtilbuds- og socialområdet, og kataloget indeholder desuden anbefalinger til redskaber og metoder, man kan anvende i sin egen fuldtidsindsats, og som kan tilgås direkte via QR-koder.

Erfaringerne fra kommunerne viser, at hvis man arbejder med dagsordenen på den rigtige måde, så sætter det gang i en god cirkel på arbejdspladsen.

Alle fordelene ved en fuldtidskultur

Der opnås mere kontinuitet, mere tid til faglighed og flere kendte ansigter på arbejdspladsen og for borgerne. Det giver mere tid til opgaveløsningen og mindre brug af vikarer.

Det giver også bedre arbejdsmiljø og flere steder et fald i sygefraværet.

Samtidig giver det også en højere livsindkomst og pensionsindbetaling for den enkelte medarbejder og kollega.

Casekatalog fra kommunale arbejdspladser
Om fuldtidsindsatsen

KL og Forhandlingsfællesskabet arbejder sammen om en ”En fremtid med fuldtid” - en indsats, der skal få flere kommunale medarbejdere op i tid eller på fuldtid.

Parterne udvikler og afprøver i samarbejde med arbejdspladser i mere end 40 nøglekommuner løsninger, der gør det attraktivt og muligt at gå op i tid eller blive ansat på fuldtid.

De løsninger og metoder, som parterne og de kommunale arbejdspladser finder i fællesskab, bliver løbende delt med resten af landets kommuner, bl.a. her på fuldtid.dk.

En fremtid med fuldtid