Samtale mellem unge

Om projektet "Unge medarbejdere og arbejdskultur"

Nye dialogværktøjer skal hjælpe ledere på sundheds- og ældreområdet til at give unge medarbejdere en tryg start på arbejdslivet.

Af Irene Aya Schou 10/03/2025
Fremfærd

Mange kommuner har en udfordring i forhold til at tiltrække, tilknytte og udvikle unge medarbejdere på sundheds- og ældreområdet. Samtidig kæmper ældre- og sundhedschefer og lokale ledere med at forstå, hvad der driver og motiverer de unge. 

Derfor besluttede partssamarbejdet Fremfærd Sundhed og Ældre i 2023 at igangsætte projektet "Unge medarbejdere og arbejdskultur", der har til formål at undersøge, hvad skal der til for at lede de unge, som i disse år finder fodfæste på arbejdsmarkedet og udvikle konkrete værktøjer.

En række kommuner har været tilknyttet projektet, og der er skabt et levende læringsrum, hvor ledere og unge fra otte kommuner på to såkaldte "generationsværksteder" har diskuteret, hvad der skal til for at lede og motivere de nye generationer af medarbejdere.

Kommuner har testet værktøjer 

På baggrund af disse drøftelser samt indsamling af eksisterende viden og interviews med ledere og unge medarbejdere er der blevet udviklet en række konkretet værktøjer samlet i publikationen "Unge medarbejdere og arbejdskultur".

Kommunernes Udviklingscenter Komponent har faciliteret forløbet og stået for udvikling og afprøvning af værktøjer i tæt samspil med de otte deltagende kommuner, der er Køge, Esbjerg, Aalborg, Silkeborg, Svendborg, Tønder, Randers og Assens.

Læs publikation "Unge medarbejdere og arbejdskultur"

Unge og arbejdskultur