Ledelseshjul som plakat

Få ledelseshjul som plakat

Brug ledelseshjulet til at styrke dit lederskab og husk på de fem nøgleegenskaber, som unge efterspørger.

Af Irene Aya Schou 10/03/2025
Fremfærd

Der er fem nøgleegenskaber, som unge efterspørger hos deres ledere:

  • Synlighed handler om at være til stede i medarbejdernes hverdag – ikke som en kontrolinstans, men som en støtte, der engagerer sig i både det sociale og faglige miljø.
  • Lydhørhed indebærer at kunne lytte aktivt og tage medarbejdernes input alvorligt.
  • Tydelighed sikrer klare rammer og retning, hvilket skaber tryghed og forudsigelighed i en travl hverdag.
  • At møde medarbejderne i øjenhøjde betyder at se og anerkende dem som hele mennesker og tilpasse din ledelsesstil til deres individuelle behov.
  • Endelig indebærer rollen som ambassadør at fremhæve fagets betydning og skabe stolthed og engagement omkring kerneopgaven.

Disse fem lederegenskaber er visualiseret gennem ledelseshjulet, som her fås som plakat.

Hjulet som refleksionsværktøj 

Hjulet kan bruges som et refleksionsværktøj på din egen ledelse, som udgangspunkt for dialog på møder, hvor du sammen med andre ledere eller personalegruppen vender, hvordan egenskaberne fylder i jeres daglige arbejde eller måske i en forventningsafstemning med den enkelte unge medarbejder. 

For at få mest muligt ud af hjulet kan du starte med at vælge et tema og vurdere, hvordan det afspejles i din daglige praksis.

Overvej for eksempel, om du er tilstrækkeligt synlig i medarbejdernes hverdag, eller om din kommunikation omkring forventninger og mål er tydelig nok. Feedback fra medarbejderne kan være en god kilde til at forstå, hvordan din ledelse opleves i praksis, og hvor der kan være plads til forbedring.

Få ledelseshjulet som plakat
Unge medarbejdere og arbejdskultur

Projektet "Unge medarbejdere og arbejdskultur" afdækker unges forventningerne til ledelse på ældreområdet og giver indsigt i, hvordan man som leder fx på et plejehjem kan tilbyde en ledelsesstil og et arbejdsmiljø, der motiverer den unge medarbejder. 

Projektet har deltagelse af otte kommuner og har resulteret i konkrete indsigter og værktøjer samlet i den interaktive publikation "Unge medarbejdere og arbejdskultur."

Kommunernes Udviklingscenter (Komponent) har faciliteret forløbet, der foregår i regi af Fremfærd Sundhed og Ældre.

Unge og arbejdskultur