"Eleverne opdagede slet ikke de havde dansk" Kan man gøre dansk mere praksisnært ved at tænke karrierelæring og innovation ind i faget? Ja, lyder det fra dansklærer og UU-vejleder.
Lillehammer viser vej til større fællesskab i skolen I Lillehammer Kommune favner skoler og dagtilbud forskelligheder via fællesskabende pædagogik og et stærkt støttesystem.
Skoleleder: Giv de unge et bredt blik på deres muligheder Praksisnær uddannelsesvejledning skal have lov at fylde, hvis de unges uddannelsesvalg skal udfordres, mener skoleleder.
Udskolingsleder og KUI-leder: ”Vi taler samme sprog” I Fredericia har KUI og skolerne gode erfaringer med at koordinere tæt og søge fælles løsninger på vejledningsopgaven.
Nyt projekt skal fremme fællesskabet i den almene skole Hvad kan vi lære af norske erfaringer med at skabe en almen skole for flere? Det undersøger to skoler i nyt projekt, og erfaringerne deles løbende i en podcast.
Værsgo: 5 eksempler på kompetenceforløb i AI på skoler Hvordan kan man sikre færdigheder i AI hos pædagogiske medarbejdere i grundskolen? Inspirationskatalog beskriver 5 gode cases fra praksis.
Få 6 anbefalinger til samarbejdet om anbragte børns skolegang I ny rapport peger to børne- og ungdomsforskere på mulige veje til at styrke det tværfaglige samarbejde om anbragte børns skolegang.
Elever udforsker identitet og fremtidsdrømme På Campusskolen i Ringsted lærer elever, at karrierer sjældent følger en lige vej, og at identitet og selvforståelse er nøglen til gode valg.
Sådan opsporer og hjælper du voldsudsatte børn og unge Hvordan opsporer og hjælper man bedst børn og unge, der er udsat for vold og seksuelle overgreb? Nye læringsfilm fra VISO giver svar.
Det giver pædagogisk håb at vi kan gøre noget ved uligheden To forskere har fulgt hverdagen på en skole i et udsat område for at undersøge, hvordan man pædagogisk kan fremme elevers muligheder for deltagelse.
Sådan tager I fat på dialogen om stress på jeres skole Nyt værktøjshæfte hjælper dialogen om stress på vej og giver værktøjer til forebyggelse.
"Nu ved jeg hvad min far har lavet som ung" Et vejledningsforløb med forældreinddragelse i Vesthimmerland har åbnet for snakken om job og uddannelse med mor og far derhjemme.
Anbragte børn kigger langt efter det normale To forskere er gået tæt på anbragte børn for at få børnenes egne perspektiver på skolegang og trivsel.
"Børn og unge kan kun drømme om noget de kender til" Lyt med, når to forfattere til lærebogen "Uddannelse og job" i ny podcast giver en smagsprøve på bogens centrale begreber og indhold.
Ny film: Bliv klogere på massivt skolefravær En ny læringsfilm går tæt på massivt skolefravær, og på hvordan fagpersoner kan samarbejde om at hjælpe barnet tilbage i skole igen.