rengøring

Kom til informationsmøde om tillidsbaseret rengøring

Hvordan kan vi sørge for, at rengøringsarbejdet fremadrettet er karakteriseret ved faglighed, godt arbejdsmiljø, tillid, kvalitet og effektivitet? Det kan du høre nærmere om på tre informationsmøder i henholdsvis Aalborg, Fredericia og København.

Af Irene Aya Schou 21/05/2019
Fremfærd

3F og KL inviterer i regi af Fremfærd til informationsmøder i henholdsvis Aalborg, Fredericia og København. Her vil de præsentere erfaringerne med projektet ”Tillidsbaseret rengøring”.

Projektet bygger på erfaringerne fra to kommuner, der har indført tillidsbaseret rengøring, hvor medarbejdernes rengøringsfaglighed sættes i spil – til gavn for både kvalitet, effektivitet og arbejdsmiljø.

Erfaringerne fra de to kommuner, Nyborg og Tønder, viser bl.a., at rengøringsassistenterne oplever, at de leverer en bedre kvalitet inden for de eksisterende rammer, fordi de har mulighed for i højere grad at prioritere rengøringsopgaverne og dermed yde en mere målrettet rengøring.

Udover at høre om resultater og erfaringer fra projektet, vil der på informationsmøderne være gode råd til de kommuner, der selv vil i gang med tillidsbaseret rengøring.

Møderne henvender sig både til kommunale chefer, der har ansvaret for rengøringsindsatsen, rengøringsledere, TR/AMR, teamledere og rengøringsassistenter.

De tre møder finder sted:

  • Den 13. juni i Aalborg – 3F Hadsundvej 184
  • Den 20. juni i Fredericia – 3F Venusvej 32
  • Den 27. juni i København – KL-Huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S.

Det er gratis at deltage, og pladserne bliver fordelt efter 'først til mølle-princippet'.

Tilmeld dig ét af informationsmøderne her 

Kort om projektet tillidsbaseret rengøring:

I projektet ’Tillidsbaseret rengøring’ under Fremfærd Bruger bliver der sat fokus på, hvordan rengøringsområdet kan få fokus flyttet fra detaljer og kontrol over på fleksibilitet. Det kommer af, at styringen på rengøringsområdet er meget detaljeorienteret blandt andet i forhold til tidsudmåling, kvalitetsstandarder og kontroller.

Det overordnede mål med projektet er at finde ud af, om der kan udvikles en eller flere modeller for indsatsen, der giver rengøringen mere kvalitet, et bedre arbejdsmiljø og en mere effektiv opgaveløsning så medarbejderne i højere grad kan bruge deres faglighed.

Læs mere om projektet her