Se webinar: Bliv klar til samtalen
Få inspiration til, hvordan I som kommune og arbejdsplads kan arbejde systematisk med den svære samtale på en respektfuld og empatisk måde.
Hvordan kan vi som ledere og medarbejdere i pleje- og sundhedssektoren hjælpe ældre borgere med at få en værdig død?
Det er fokus i dette webinar, der giver inspiration til, hvordan I som arbejdsplads, kommune eller tværsektorielt kan arbejde systematisk med at få aftalt det rette behandlingsniveau til den enkelte borger.
Webinaret er afholdt den 11. marts 2025 i KL's studie og tager udgangspunkt i "Klar til samtalen" - et længerevarende projekt under Fremfærd Sundhed og Ældre, der siden 2017 har sat fokus på borgernes ønsker til den sidste tid og ikke mindst opkvalificering af medarbejdere.
De syv hverdagsråd
Med udgangspunkt i syv tommelfingerregler giver webinaret konkrete værktøjer og metoder til at arbejde med:
- Hvordan man skaber tryghed og tillid i samtalen
- Hvilke lovgivningsmæssige og etiske overvejelser man skal tage højde for
- Hvordan man kan understøtte borgerens autonomi og ønsker
- Hvordan man kan planlægge og organisere indsatsen
Overlæge og konsulent Ove Gaardboe fortæller på webinaret om erfaringerne fra en række kommune- og klyngeprojekter, der har arbejdet med borgernes ønsker til den sidste tid - erfaringer, der er samlet i rapporten "Bliv klar til samtalen".
Hør erfaringer fra sundhedsklynge
Charlotte Birgit Nielsen, afdelingsleder i Vordingborg Kommune, fortæller om erfaringer fra projekt "Den sidste tid", et sundhedsklyngeprojekt mellem Nykøbing Falster Sygehus og Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommuner.
Webinaret er relevant for alle ledere og medarbejdere i pleje- og sundhedssektoren og faciliteres af Hanne Agerbak, kontorchef i KL og formand for Fremfærd Sundhed og Ældre. Det varer cirka 50 minutter og kan med fordel ses af hele leder/medarbejdergruppen fx på et personalemøde som opstart til drøftelser af emnet.