hænder

"Tidlig palliation" - Sundhedsklynge Syd og Region H

Region Hovedstaden udvikler for øjeblikket et tværsektorielt kursusforløb om tidlig palliation og den sidste tid i livet.

Af Irene Aya Schou 19/09/2024
Fremfærd

Center for HR og Uddannelse i Region Hovedstaden udvikler for øjeblikket et tværsektorielt kursusforløb om tidlig palliation og den sidste tid i livet.

Det sker i et samarbejde med Palliativ Enhed på Hvidovre Hospital og på baggrund af en indsats om 'Tidlig palliation og det levede liv' i Gentofte Kommune.

Kommuner inviteres til at deltage

Kommunerne i Sundhedsklynge Syd, Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Tårnby og Vallensbæk kommuner, inviteres med i udviklingsarbejdet, der gennemføres i efteråret 2024.

Når et endnu ikke gennemført projekt medtages i denne opsamling, skyldes det, at dette projekt, som de fleste af de andre, der er omtalt her, også retter sig mod kompetenceudvikling af alle frontlinjemedarbejdere i kommunerne i sundhedsklyngen og på sygehuset, Amager-Hvidovre Hospital.

Tidlig palliation og kommmunikation

Fra den foreløbige indholdsbeskrivelse af kurserne nævnes her blot overskriften på modulerne:

  • Modul 1: Tidlig palliation og kommunikation
  • Modul 2: Vurdering af behov for palliative indsatser
  • Modul 3: Implementeringsworkshop for deltagere

Der bliver således fokus både på det faglige indhold og på, hvordan indsatser implementeres.

For flere informationer om projektet kontakt projektleder Helle Høstrup på helle.hoestrup@regionh.dk.

Om 'Klar til samtalen'-projekterne

'Klar til samtalen’-projekternes formål er at sikre flest mulige borgere en død i overensstemmelse med deres egne ønsker. 

’Klar til samtalen 3’ bygger videre på tidligere projekter i Fremfærd-regi og på andre projekter, der har støttet plejepersonale, læger og andre i at tage den svære samtale om bl.a. genoplivning og livsforlængende behandling.

Projektet resulterer i et indsatskatalog ’Bliv Klar til samtalen’, der skal understøtte kommuners og sundhedsklyngers arbejde med at sikre, at der tages relevante samtaler med de ældste og meste syge borgere om livets afslutning. 

Projektledelse på ’Klar til samtalen 3’ og rapporten ’Bliv Klar til samtalen’ er KL, FOA og Dansk Sygeplejeråd i regi af Fremfærd Sundhed og Ældre.

Udførende på projektet er Dansk Selskab for Patientsikkerhed ved overlæge og konsulent Ove Gaardboe.