Jeg er optaget af arbejdsfællesskaber, og hvordan vi både skaber plads til hinanden som forskellige mennesker og samtidig holder fokus på opgaven; det vi er ansat til at bidrage til.
Noget af det, jeg synes er mest vidunderligt ved at arbejde med SPARK-forløb, er, at vi arbejder med udgangspunkt i den helt lokale virkelighed. Vi har ikke et færdigt koncept, vi ruller ud på alle arbejdspladser; vi tilpasser hvert enkelt forløb til både arbejdspladsens kontekst og den konkrete problemstilling inden for psykisk arbejdsmiljø, som arbejdspladsen ønsker at tage fat på.
Vi tager højde for, hvad der ellers er i gang på arbejdspladsen og forsøger at få SPARK-forløbet til at passe ind i dette og trække i samme retning.
Vi har øje for, hvordan virkeligheden rent faktisk ser ud lokalt – og tilrettelægger processen herefter. Vi kommer ud som en uafhængig, hjælpende hånd, der støtter TRIO eller MED med selv at tage fat på problemstillingen. Vi kommer ikke ind udefra, og redder dagen – til gengæld hjælper vi til med, at MED eller TRIO selv får oplevelser af små, sikre, synlige sejre, som de kan bygge videre på, når forløbet hos os er færdigt. På den måde styrker vi arbejdspladsernes egen handlekompetence på den lange bane.
Jeg er uddannet antropolog. Min egen erfaring bygger på, over årene at have indtaget roller som TR, leder, konsulent og facilitator. Jeg har også fungeret som sekretær for et større, lokalt MED-udvalg i nogle år. Fra disse roller kender jeg til mange forskellige perspektiver og forståelser af det psykiske arbejdsmiljø og hvad der er hjælpsomt, når der er opstået knas omkring dette.