Traditionelt har fokus især været rettet mod de forhold på arbejdspladsen, som medarbejderne blev syge af. Det er under forandring. Mange har fået øjnene op for, at frisk-faktorerne også er vigtige…
Læs mere
For den enkelte handler håndtering af arbejdsbetinget stress om, hvordan man kan tackle ubalancen mellem sine ressourcer i form af fx tid, kvalifikationer og kompetence med de krav, som arbejdet…
Læs mere
Det kræver sin leder at indføre Lean, hvis resultatet både skal gavne medarbejdernes trivsel og samtidig øge kvalitet og effektivitet. Ni gode råd kan støtte lederen.
Læs mere
Der er en sammenhæng mellem stor arbejdsmængde og stress, men problemstillingen er kompleks, fordi stor arbejdsmængde ofte optræder sammen med andre belastningsfaktorer.
Læs mere
Ledelsen kan være med til at mindske medarbejderens stress ved at organisere arbejdet på en måde, så der bliver bedre balance mellem de krav, der stilles til medarbejderen, og de ressourcer, han…
Læs mere
Tillid, troværdighed og anerkendelse er afgørende for at skabe en god arbejdsplads. Når medarbejderne har tillid til ledelsen - og omvendt - er der gode vilkår for at medarbejderne trives og…
Læs mere
Supervision kan være et effektivt middel til at sænke stressniveauet og modvirke udbrændthed.
Læs mere
Når medarbejdere får overladt ansvaret, er det ikke ualmindeligt, at de oplever at store arbejdskrav giver større arbejdsglæde og tilfredshed samtidigt med at de føler sig stresset. Det spændende og udfordrende job og de usunde belastninger kan komme til at gå hånd i hånd indtil et vist punkt.
Læs mere
Tillid, troværdighed og anerkendelse er afgørende for at skabe en god arbejdsplads. Når medarbejderne har tillid til ledelsen - og omvendt - er der gode vilkår for at medarbejderne trives og engagerer sig. Omvendt gælder det også, at mistillid danner grobund for yderligere mistillid og stress.
Læs mere
I 2004 blev det et krav, at sygefravær skal indgå i arbejdspladsernes lovpligtige APV. Det har betydet, at sammenhængen mellem arbejdsmiljø og sygefravær er blevet mere tydelig, og indsatsen prioriteres nu på det regionale og kommunale område.
Læs mere
Arbejdspladser skal aftale retningslinier for den samlede stressindsats – dvs. identifikation, forebyggelse og håndtering af problemer i tilknytning til arbejdsbetinget stress. Det fremgår af overenskomstens protokollat om indsats mod arbejdsbetinget stress.
Læs mere
Et godt psykisk arbejdsmiljø er god medicin mod stress.
Læs mere
Fokus på kompetencer er en vigtig og nødvendig vej til at øge opmærksomheden på, hvordan man opdager, forebygger og håndterer stress.
Læs mere