Lidt op i tid skaber ro og kvalitet

Et plejecenter i Odense har fået 25 procent af medarbejderne op i tid ved at sætte fokus på større anerkendelse og mere indflydelse på vagtplanerne.

Af Bettine Romme Andersen 31/03/2023
Forhandlingsfællesskabet,
KL

I Odense Kommune har sundhedsfaglige medarbejdere mulighed for at gå lidt op i tid eller på fuldtid, og få mere tid til faglighed, fællesskab, nærvær og kvalitet.

Med kampagnen ‘Lidt op i tid’ og de prøvehandlinger, som arbejdspladserne har gennemført, er det lykkes at få medarbejdere op i tid.

Odense Kommune har oplevet mere end 530 gange i projektet levetid, at medarbejdere er gået op i tid. Da det samtidigt er muligt for medarbejdere også at gå ned i tid, har det i perioden november 2021 til oktober 2022 betydet 16 fuldtidsstillinger mere til rådighed i driften om ugen.

I webinaret kan du høre ledere og medarbejdere fra Plejecenter Øst fortælle om deres indsats, som har betydet, at 24 ud af 102 medarbejderne er gået op i tid og samtidig høre mere om, hvordan kampagnen ‘Lidt op i tid’ har virket generelt i Odense Kommune.

Læs mere og se videoer om Lidt op i tid

På et år er der kommet 62,5 ekstra årsværk til i ældreplejen i Odense, fordi man har sat fokus på at få medarbejderne lidt op i tid.

Se artiklen

En fremtid med fuldtid