Sådan kan I komme i gang: 4 værktøjer til seniorindsatsen

Kom I gang med jeres seniorindsats med 4 nye værktøjer - udviklet af kommuner til kommuner. Se en virtuel præsentation af værktøjerne.

Af Bettine Romme Andersen 18/09/2023
Forhandlingsfællesskabet,
KL

43 kommuner har i et år i Seniorpartnerskabet arbejdet med at styrke og udvikle deres seniortiltag.

I fællesskab har de været med til at udvikle 4 vigtige værktøjer, som de selv har efterspurgt i arbejdet med seniordagsordenen.

De 4 værktøjer er udviklet med viden fra adfærdspsykologien og bliver i webinaret præsenteret.

Derudover fortæller to deltagerkommuner - Køge og Halsnæs - om deres seniorindsats.

De 4 værktøjer

Hvad siger seniorerne selv?

I webinaret kan I også høre et oplæg med Palle Smed, der er direktør i Faglige Seniorer. Han fortæller om en stor undersøgelse, hvor seniorerne svarer på spørgsmål om deres seniorliv.

Undersøgelsen viser blandt andet, at de seniorer, som arbejder efter pensionsalderen, har højere trivsel, end dem der trækker sig før. Den viser også, at to-tredjedel af seniorerne gerne vil forlænge deres arbejdsliv, hvis de får nogle bestemte faktorer opfyldt.

Især fleksibilitet og flere fridage kan få seniorerne til at forlænge deres arbejdsliv.

Undersøgelsen indgår i projektet "SeniorKlar", som Faglige Seniorer og Østifterne står bag.

Om Seniorpartnerskabet

KL og Forhandlingsfællesskabet har skabt Seniorpartnerskabet for at give flere seniorer lyst til og mulighed for at blive længere tid på det kommunale arbejdsmarked.

De ældre medarbejdere i kommunerne spiller en vigtig rolle, da deres kompetencer og erfaring har stor betydning for løsningen af kerneopgaven.

I dag er mere end hver fjerde kommunale medarbejder over 55 år, og med den nuværende tilbagetrækningsalder betyder det, at 100.000 medarbejdere går på pension frem til 2030.

Seniorpartnerskabet består af 43 kommuner og udvikler løsninger til den kommunale seniorindsats.

Seniorpartnerskabet