Kvinde på kontor

Maria fandt drømmejobbet i Norddjurs Kommune

Hver dag pendler Maria en time til og fra arbejde. Men transporttiden er ingen sag. Læs mere om hendes job og vejen dertil.

Af VPT 28/11/2017

Hvorfor valgte du at søge job i Norddjurs kommune?

Mens jeg skrev speciale holdt jeg øje med, om der var nogle spændende jobopslag. 3 måneder før jeg skulle aflevere, så jeg opslaget fra Norddjurs kommune, som jeg syntes lød spændende og udfordrende. Der var mange ting i det, som jeg faktisk ikke vidste noget om, men jeg kan godt lide at lære nye ting og blive udfordret. Jeg tænkte egentlig ikke over, at det ikke var i Aarhus. Det skulle bare være inden for en rimelig køreafstand.

Hvilke muligheder så du i jobbet?

Det var jo uden for Aarhus, så jeg kunne regne ud, at der nok ikke ville være lige så mange ansøgere som til et opslag i fx Aarhus Kommune. Der var derfor større mulighed for at blive taget i betragtning. Jeg fik faktisk tilbudt 3 jobs den samme uge, og valgte jobbet hos Norddjurs Kommune, fordi jeg så flest udfordringer i det job sammenlignet med de andre to.

Havde du nogle fordomme om at arbejde i en yderkommune?

Jeg tænkte nok, at det ville være lidt tørt, men sådan er det overhovedet ikke. Der er mange unge medarbejdere, og der sker meget socialt. Generelt er der bare en rigtig god stemning.

Føler du, at du har indflydelse på din arbejdsplads?

Bestemt! Hvis vi har nogle ideer, skal man bare bringe dem på banen. Jeg synes også, at ledelsen generelt er god til at lytte til medarbejderne.

Hvilke fordele er der ved at arbejde i kommunen?

Norddjurs kommune er jo en lille kommune, og der hvor jeg sidder, er der ikke så langt til toppen. Derudover får man lov til at lave mange forskellige typer opgaver. I de større kommuner er der typisk mange specialister, og det har vi ikke på samme måde herude, fordi vi ikke er ligeså mange ansatte. Derfor har vi et meget bredt opgavespænd. Det synes jeg er helt perfekt. Det gør også, at du har et bedre overblik over, hvad der foregår på tværs i kommunen. Man kan tydeligt se, at man er en del af noget større. Det synes jeg er en klar fordel.

Hvordan er det sociale?

Det er helt i top! Vi har en god og velfungerende personaleforening, der laver arrangementer en gang om måneden. Udover det har vi også en masse sociale arrangementer internt i afdelingen. Så det er rigtig fedt.

Hvad er det fedeste ved at arbejde i en yderkommune?

Det er netop, at det er en lille kommune. Der er ikke langt til toppen og du får mulighed for at sprede dig ud over mange forskellige opgaver. Du får samtidigt et bredt netværk med mange forskellige faggrupper.

Hvorfor har du valgt at bosætte dig i Randers?

Randers ligger godt i forhold til jobmuligheder. Hvis man som mig er villig til at pendle, kan man komme langt omkring i Midtjylland indenfor en time. Jeg kommer oprindeligt fra Randers. Jeg har børn, så det er praktisk og rart at have bedsteforældrene i nærheden.

Hvordan er det at pendle?

Jeg bruger en time i bil til og fra arbejde, men jeg hører lydbøger, så jeg synes egentlig, tiden bliver brugt fint. Ellers ringer jeg til mine veninder eller forældre og får snakket af, og så kan jeg være mere til stede, når jeg er hjemme.

Har du nogle dage, hvor du arbejder hjemme?

Ja det har jeg, og det har mange af mine kollegaer også. Hvis arbejdet tillader det, og der fx ikke er nogle møder, er det helt okay at arbejde hjemmefra.

Om Maria Mulvad Sølvkjær
Maria

Alder: 31 år

Uddannelse: Cand.Oecon uddannet fra Aarhus Universitet

Jobstilling: Økonomikonsulent i Norddjurs Kommune

Bopæl: Randers

Om projektet: Job derude

AC og KL har som opfølgning på overenskomstforhandlingerne i 2015 sammen gennemført projektet ”Job derude – Fra Nørrebro til Nørre Nebel”.

Målet er at sikre, at nyuddannede akademikere får et ordentligt kendskab til, hvilken mangfoldighed af job- og karrieremuligheder, der er i en land- og yderkommune samt give kommunerne indblik i, hvilken værdi akademikere tilføjer i kommunen.