Derfor skal du søge job i en yderkommune
Særligt storbyerne døjer med høj dimittendledighed. Derfor kan det være en fordel at sende blikket videre ud i det danske landskab.
1 ud af 10 akademikere er på nuværende tidspunkt arbejdsløse, viser tal fra Akademikernes ledighedsstatistik. Men det behøver ikke at spænde ben for at kickstarte din karriere.
Måske skal du blot udvide din horisont? Der findes nemlig et hav af muligheder uden for storbyens grænser. Flere akademikere har haft stor succes med at søge job i en yderkommune.
Her er der nemlig bedre muligheder for at blive inkluderet i vigtige beslutningsprocesser, og man får større ansvar. Kom hurtigt til ansvar og indflydelse Mange foretrækker at blive i storbyen.
Det er nemt, fordi du typisk kan cykle på arbejde og er tæt på vennerne. Det kan nu alligevel godt svare sig at gribe muligheden for at få den erfaring, som et job i en yderkommune kan give dig.
Hvis man er drevet af at have ansvar og indflydelse, så skal man helt klart overveje at søge ud i en mindre kommune. Det får du her fra dag ét, fortæller Christina Würtz der tidligere studerede i Aalborg og nu arbejder som udviklingskonsulent i Ikast‐Brande Kommune.
Det kan yderkommunerne tilbyde
- Fleksible arbejdstider
- Mulighed for at arbejde hjemme
- Løn der er konkurrencedygtig med andre offentlige institutioner
- Mulighed for efteruddannelse
Hvis du er interesseret i at slå rødder uden for storbyen, er der flere fordele at hente. Du kan nemlig få en billigere bolig, og der er rig mulighed at komme tættere på det, den danske natur har at tilbyde.
I er efterspurgte!
Hold dig ikke tilbage. Din kommende chef og kollegaer er interesseret i de nye inputs, som du kan bringe på banen ‐ både praktisk, metodisk og teoretisk. Det giver dig en særlig mulighed for hurtigt at få indflydelse på arbejdspladsens daglige aktiviteter.