Leder: Alle ved at jeg er ordblind
Når I skal tage dialogen om ordblindhed på jeres arbejdsplads, kan to nye film være en hjælp. Se filmene sammen og kom godt i gang med snakken.
Åbenhed om ordlindhed gør en forskel
- Jeg lægger ikke skjul på, at jeg er ordblind, og når jeg ikke gør det, så gør medarbejderne det heller ikke. Jo mere åbne vi er, jo lettere bliver det.
Sådan lyder det fra Lis Brandt Johansen, som er leder i SFO’en Lindetræet i Frederiksberg Kommune.
Her er alle opmærksomme på, at der er kolleger, som har en udfordring med bogstaverne, og så gælder det om at hjælpe hinanden og byde ind med de opgaver, man er bedst til.
Det er en tilgang som pædagogisk assistent i Lindetræet Susanne Andersen er rigtig glad for. For hende er det ikke noget problem, at alle - også børnene – ved, at hun er ordblind.
- Jeg kan have problemer med at skrive referater fra møder. Derfor har jeg i stedet fået rollen som ordstyrer, og jeg får altid hjælp, når jeg skal skrive en underretning, fortæller hun.
Sig ja til ordblindekursus
Wraporn Scribun er rengøringsassistent i Odense Kommune og ordblind.
Da hun startede i jobbet, var hun nervøs for at lave fejl, fordi hun ikke kunne læse, hvad der stod på rengøringsmidlerne, og hun måtte tit bede sine kolleger om hjælp.
Nu har hun været på ordblindekursus – og det er hun ”megaglad” for – ikke mindst fordi det samtidig har givet hende et nyt netværk med andre kolleger.
Hendes anbefaling er derfor klar:
- Sig ja til ordblindekursus. Det hjælper både i arbejdslivet og på arbejdspladsen. Du behøver ikke være bange for at gå i skole.