Se video: Nordfyns Kommune vil skabe mere mening og mindre bøvl

I Nordfyns Kommune vil ledere og medarbejdere sammen fjerne unødigt bureaukrati og skabe nye løsninger, der frigiver tid til kerneopgaven.

Af Irene Aya Schou 03/11/2021
Fremfærd

Nordfyns Kommune vil rydde op i bøvlet. Hør kommunaldirektør Morten V. Pedersen og næstformand i HovedMED, Christina Hald Holm Brusen, fortælle om, hvordan Samskabt styring skal gøre op med 'plejer' og gamle vaner. 

Kommunen kalder projektet "Mindre bøvl og mere mening", og formålet er at involvere alle chefer, ledere og medarbejdere på tværs af hele styringskæden i at få alt det på bordet, der er besværligt, og bagefter finde løsninger.

LÆS OGSÅ Nordfyns Kommune rydder op i bøvlet: Det er slut med plejer og gamle vaner

Nordfyns deltager i klyngesamarbejde

Nordfyns Kommune deltager i et klynge- og læringssamarbejde sammen med Glostrup og Kolding Kommuner. Samarbejdet er faciliteret af Fremfærd, og undervejs vil der blive afholdt fire klyngemøder, hvor kommunerne får fagligt input og et rum til videndeling. 

De faglige indspark vil bl.a. handle om, hvordan man faciliterer Samskabt styring. Hvordan man måler effekten, og hvordan man forankrer Samskabt styring og går fra projekt til drift. 

Næste klyngemøde er den 23. november. Kommuner, der vil høre mere om Samskabt styring, er velkomne til at henvende sig til:

Tom Bjerregaard, specialkonsulent i FOA, email: tob001@foa.dk

Lone Englund Stjer, chefkonsulent i Komponent, email: los@komponent.dk

Gå til siden samskabt styring

Hvad er samskabt styring, og hvordan gør man? Se videoerne, download værktøjerne, og læs om arbejdspladser, der har arbejdet med metoden. 

Gå til samskabtstyring.dk

Samskabt styring menu