Leder googlede sig til redskaber, der kunne gøre hverdagen nemmere. Nu skal erfaringerne med samskabt styring spredes i kommunen.
Samskabelse
Tillidsbaseret ledelse kræver blik for både strukturelle og relationelle barrierer. Tillidsforsker forklarer her, hvorfor medarbejdere ikke altid tager imod tilbuddet om øget handlerum.
Er det samskabelse, når et plejehjem i Aarhus får besøg af en baby? Ja, siger en forsker, der er medforfatter på en ny bog, der forsøger at beskrive substansen i et af de ofte brugte begreber i debatten om fremtidens velfærd.
Samskabt styring er en ny måde at arbejde med afbureaukratisering på, hvor problemer løses i tæt samarbejde med dem, som styringen vedrører, påpeger tillidsforsker Tina Øllgaard Bentzen i ny bog.
Inddragelse af medarbejderne styrker samarbejdet på tværs af faggrupper og gøder jorden for implementering af komplekse forandringer. Det viser erfaringer fra Odder Kommune.
Odder Kommune er lykkedes med at gentænke styringen på det specialiserede socialområde. Hvad kan andre kommuner lære af Odders eksempel?
Holbæk giver dokumentation, arbejdsgange og styring på ældreområdet et servicetjek. Målet er at frigive tid til kerneopgaven.
Kom med og se, hvordan ledere og medarbejdere på ældreområdet løser problemer med telefonkøer, mangel på sparring og bestilling af akuthjælpemidler.
I Køge Kommune arbejder ledere og medarbejderne sammen, når noget bøvler. Det har skabt engagement, ejerskab og holdbare løsninger. "Vi kan mærke, at Samskabt styring styrker tilliden."
Kan medarbejderne inddrages i noget så komplekst som afbureaukratisering? Ja, lyder svaret i Haderslev Kommune.