tillidsbaseret

Læs rapporten om tillidsbaseret rengøring

Mere fleksibilitet og mindre kontrol er nogle af elementerne i tillidsbaseret rengøring. Læs rapporten, der beskriver formål, forløb, resultater og anbefalinger fra et projekt, som har udviklet og afprøvet modellen.

Af Irene Aya Schou 24/06/2019
Fremfærd

Fremfærd har i samarbejde med to kommuner udviklet og afprøvet en model for tillidsbaseret rengøring. Udgangspunktet har været at skabe en model, der sikrer en bedre oplevet kvalitet, et godt arbejdsmiljø og en mere målrettet opgaveløsning.

I forbindelse med projektet er der udgivet en rapport, der består af fire dele: 

Del 1 beskriver formålet med projektet samt eksempler på eksisterende rengørings- og kvalitetssystemer. 
Del 2 redegør for projektforløbet samt de grundlæggende elementer i tillidsbaseret rengøring. 
Del 3 beskriver resultaterne af den praktiske afprøvning af tillidsbaseret rengøring samt refleksioner fra de involverende parter. 
Del 4 præsenterer en række anbefalinger i forhold til at indføre tillidsbaseret rengøring. 

I rapporten kan du også læse en guide til, hvordan man kommer i gang med tillidsbaseret rengøring.

Kort om projektet tillidsbaseret rengøring:

I projektet ’Tillidsbaseret rengøring’ under Fremfærd Bruger bliver der sat fokus på, hvordan rengøringsområdet kan få fokus flyttet fra detaljer og kontrol over på fleksibilitet. Det kommer af, at styringen på rengøringsområdet er meget detaljeorienteret blandt andet i forhold til tidsudmåling, kvalitetsstandarder og kontroller.

Det overordnede mål med projektet er at finde ud af, om der kan udvikles en eller flere modeller for indsatsen, der giver rengøringen mere kvalitet, et bedre arbejdsmiljø og en mere effektiv opgaveløsning så medarbejderne i højere grad kan bruge deres faglighed.

Læs mere om projektet her

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.