Få brugerne med i udviklingen af det specialiserede socialområde
Nyt projekt: Bliv bedre til inddragende processer, og få borgernes stemme med i jeres udviklingsarbejde.
Hvordan skaber man udviklings- og beslutningsprocesser, hvor borgere i udsatte positioner deltager aktivt, bidrager med deres viden og er med til at forme nye strategier og indsatser?
Det er et fokus, der har fyldt i kommunerne i mange år.
Skal booste involvering
Derfor har Fremfærd Særlige Behov inviteret 5 kommuner til at deltage i et forløb, der inspirerer og understøtter nøglemedarbejdere i at designe og gennemføre konkrete involveringsprocesser.
Forløbet vil:
- styrke kommunens kompetencer og værktøjskasse ift. at samarbejde med borgere i udsatte positioner om strategi og/eller praksisudvikling.
- skabe rum for dialog, der forandrer - på tværs af borgere, medarbejdere, forvaltning og evt. politikere.
- sætte fokus på de beslutningsstrukturer i kommunen, som enten kan fremme eller hæmme adgangen til dialog med borgerne, og som tager afsæt i deres viden og perspektiver.
- skabe netværk og gensidig inspiration mellem nøglemedarbejdere på tværs af kommuner.
For hele det specialiserede socialområde
Hver kommune har frihed til at formulere den udviklingsproces, de ønsker at samarbejde med borgere om.
Det kan fx være udviklingsprocesser, der kan vinde ved borgerinddragelse - enten som kommune eller lokalt tilbud. Det kan være faglig udvikling på området, udvikling af strategi som kommune på et udvalgt område eller tilbud eller noget helt tredje.
Målgruppen kan være børn, unge eller voksne på hele det specialiserede socialområde, fx udsatte børn/voksne, voksne med udviklingshandicap, psykiske problematikker eller lignende.