Ny viden: Trods alt - på arbejdet med et smil Rapport stiller skarpt på forebyggelse af mentale helbredsproblemer, som skyldes høje følelsesmæssige krav i arbejdet.
Foldere på fem sprog skal styrke dialogen med forældre Hvad er en underretning? Og hvad sker der egentlig i en børnesag? Nye foldere giver svar på tyrkisk, arabisk, ukrainsk, engelsk og dansk.
Webinar: Sådan kan vi håndtere manglen på arbejdskraft Hør om gode initiativer omkring rekruttering og efteruddannelse inden for det socialpædagogiske område, når STAR inviterer til webinar.
Vi har fået åbnet for de svære snakke SPARK-forløb har rystet nyt MED-udvalg godt og grundigt sammen og inspireret til mere og bedre medarbejderinddragelse.
Tænk over disse syv ting når I samarbejder med udsatte borgere Fjern bump på vejen, skab klare rammer og følg altid op, lyder opfordringen fra erfaringsekspert.
Sådan knækker Kalundborg koden til flere faglærte 25 ufaglærte medarbejdere på det sociale voksenområde i kommunen har taget uddannelsen som pædagogisk assistent. Og flere er på vej.
Hjælp på vej: Sådan får I succes med velfærdsteknologi En ny analysemodel skal være en støtte og guide til, at velfærdsteknologi på bo- og aktivitetstilbud kommer sikkert i mål.
Reelt samarbejde starter i borgernes livsverden Vi skal væk fra tankegangen om borgeren som informant og i stedet sørge for rammer, der gør det muligt at skabe en ”fælles stemme”.
Hvorfor lykkes vi ikke med at forhindre overgreb på børn? Ny publikation giver indsigt i de udfordringer, der står i vejen for effektivt at bekæmpe vold og seksuelle overgreb på børn.
Anbragte børn: Få mere viden om det gode samvær Ny explainer-side giver indblik i dilemmaer og vigtige opmærksomhedspunkter omkring anbragte børns samvær med deres forældre.
Start samtalen om ensomhed Få guides med råd og værktøjer til at støtte mennesker i ensomhed, du kan bruge i dit arbejde som fagperson.
Bliv klogere på anbringelse af børn og unge uden samtykke Grænsen mellem frivillighed og tvang er flydende, når det kommer til anbringelse af børn uden samtykke, viser ny undersøgelse.
Når udsatte borgere kan selv eller sammen med andre Ny rapport viser, at robusthedshjulet gør udsatte borgere i stand til at reflektere over eget liv og livssituation.
Sådan kan I styrke trivslen for børn med autisme og ADHD Hvad kendetegner børn med ADHD eller autisme? Og hvordan kan man som fagperson styrke den vigtige relation? Læringsfilm fra VISO giver svar.
Borgere i udsatte positioner kan skabe ny viden sammen Vi skal bringe folks levede erfaringer ind i samtalen og involvere dem i, hvad der er vigtigt at tale om, siger ekspert i borgerinvolvering.