Affalds-entusiasten Michael går forrest

Michael ville ikke vente på nye regler om affaldssortering, så han skabte sit eget system og fik kollegerne med på sorteringsvognen.

Af Sine Molbæk-Steensig 11/03/2024
Forhandlingsfællesskabet,
KL

- Der er jo den vej, vi skal - vi kan ikke bare blive ved med at samle affaldet og brænde det af.

Det siger Michael Bjørn Rasmussen, der er pedel på Rusmiddelcenter Vejle. Han har interesseret sig for affaldssortering længe og har formået at brede det ud til hele sin arbejdsplads.

Nye regler tager for lang tid

Selvom der var nye regler om bedre affaldssortering på vej, så mente Michael Bjørn Rasmussen, at det godt kunne gå lidt hurtigere. Han skabte derfor sit eget affaldssorteringssystem på rusmiddelcenteret og fik sine kolleger med på at give affaldssorteringen et nøk opad.

Med stor entusiasme går han selv forrest og gennemgår det sorterede skrald i hånden – bare for at være helt sikker på, at der ikke er noget, der er røget i den forkerte spand.

Ringe i vandet

Det er Michael Bjørn Rasmussens ønske, at der opstår et større fællesskab omkring den grønne omstilling. Hans egen indsats har da også vist sig at sprede ringe i vandet, der rækker ud over arbejdspladsen. Kollegerne tænker fx mere over affaldssortering derhjemme, og det smitter af på deres familier.

 - I en perfekt verden, så tager alle ansvar for affaldssortering, og der er ikke nogen, der tænker, at det må andre tage sig af. Vi er nødt til alle sammen at gøre noget, siger Michael Bjørn Rasmussen.

Michael Bjørn Rasmussen blev nomineret for sin grønne indsats til Vejles klimapris. Videoen er bragt med tilladelse fra Vejle Kommune.

Om "Medarbejdernes grønne ideer"

Danskerne er bedre til at fremme den grønne omstilling i hjemmet end på arbejdspladsen. Men hvis Danmarks klimamålsætning om at reducere CO2-udslippet med 70 procent frem mod 2030 skal opfyldes, skal vi huske den grønne omstilling på de mange kommunale arbejdspladser.

Derfor har KL og Forhandlingsfællesskabet med udgangspunkt i en aftale fra OK-21 igangsat en kampagne, der skal indsamle grønne ideer og løsninger til at fremme bæredygtighed og grøn omstilling inden for forskellige tematikker bl.a. affaldssortering, ressourceforbrug, genbrug og transport.

Kampagnen hedder "Medarbejdernes grønne ideer". Den opfordrer medarbejdere, ledere og arbejdspladser til at beskrive og indsende deres grønne idé. På baggrund af de indkomne ideer, vil der blive udvalgt 10 cases.

De 10 cases vil blive foldet mere ud i en række artikler, som præsenteres på denne temaside

Har du også en grøn idé?

En grøn idé kan fx være med til at nedbringe CO2-udledning og ressourceforbrug, spare på vandet og varmen eller fremme genbrug og biodiversitet.

Vi vil SÅ gerne høre om din eller din kollegas grønne tiltag. Både små og store, enkle og mere krævende tiltag har interesse.

Eneste betingelse er, at ideen er blevet til virkelighed, og at du synes, den er værd at sprede.

Send os din idé