Organisationsudvikling

Rengøring skal være en tillidssag
I stedet for sirlige planer og masser af kontrol fra oven, skal rengøringsmedarbejdere have mulighed for at kontrollere eget arbejde. Det arbejder de med i projekt ’Tillidsbaseret rengøring’.
Hvad kan SPARK hjælpe jer med?
SPARK tilbyder støtte inden for hele spektret omkring psykisk arbejdsmiljø. I kan ansøge under de seks temaer samarbejde, arbejdets indhold og omfang, forandringer, alenearbejde, chikane samt vold og trusler.
Sådan sikrer man at afbureaukratisering ikke bliver et engangsprojekt
Hvem i organisationen brænder for afbureaukratisering? Afbureaukratisering kræver, at man ikke kun arbejder i projekter, men tænker organisationsudvikling og langvarige indsatser. Det ved man i Roskilde Kommune, hvor man har nedsat en såkaldt undringspatrulje, der konstant udfordrer ledere og medarbejdere med spørgsmålet: Skaber jeres arbejde værdi og mening?
I Odder er 2+2=5: Vi hjælper flere borgere for de samme penge
Farvel til BUM-model: Hver torsdag mødes Marianne Vogt og Torben Højris og deres 2 kolleger med borgere på et netværksskabende tilbud, ”Vores Netværk”, på gågaden i Odder. Hun er vejleder, han er sagsbehandler i myndighedsafdelingen. Sammen udgør de et nyt rådgivningsteam, som i dag er den fælles indgang for størstedelen af alle borgere.