Se video: Løsninger og muligheder for ordblinde

Ordblindekonsulent fortæller om mulighederne for særlig tilrettelagt undervisning til ordblinde, som kan lette hverdagen, privat og på job.

Af Den opsøgende indsats 21/08/2024

- Hvis man tænker, at man er ordblind, så er det vigtigste, at man er klar til at snakke om det, og at man er klar til at opsøge noget hjælp.

Sådan lyder det fra  konsulent Marie Wolter Bertelsen i en video om løsninger og muligheder for ordblinde.

Der findes en masse gratis tilbud, der kan støtte ordblinde i hverdagen og på arbejdet, bl.a. IT-hjælpemidler, undervisning i dem samt særlig tilrettelagt undervisning til voksne ordblinde.

Som at åbne en dør

Mange ordblinde har ifølge Marie Wolter Bertelsen meget lidt lyst til at komme i berøring med noget, der minder om skole.

Her er det vigtigt at huske på, understreger hun, at ordblindeundervisning for voksne bliver varetaget af specialuddannede undervisere og på små hold, hvor alle deltagere deler samme vanskeligheder. 

Undervisningen bliver derudover særligt tilrettelagt ud fra dét, som den enkelte har brug for, på sit arbejde og privat.

- Det kan for mange ordblinde være som at åbne en dør, man troede var lukket. Der er sket rigtig meget inden for området de sidste 10 år, så det er en chance, man ikke skal lade gå fra sig, lyder rådet fra Marie Wolter Bertelsen.

Har du medarbejdere som har svært ved at læse og skrive ?

Der er hjælp at hente til medarbejdere, der har svært ved at løse deres arbejdsopgaver på grund af udfordringer med IT, læsning, skrivning eller matematik.

Kommunale arbejdspladser kan få afklaret medarbejderes kompetencer i dansk, matematik og IT og få lønrefusion, når medarbejderne deltager i kursus. 

Indsatsen 'Bedre til ord, tal og IT' henvender sig til ansatte på FOA eller 3F-overenskomster i kommunerne, og arbejdspladsen søger om midler gennem Den Kommunale Kompetencefond.

Vil du vide mere, så kontakt Den opsøgende indsats. Vi sidder klar til at hjælpe dig videre

Uddannelse & kompetenceudvikling