En fremtid med fuldtid

Kom og vær med som ny kommune i En fremtid med fuldtid

26 kommuner er allerede i gang med at udvikle løsninger, så flere medarbejdere får lyst til at gå op i tid. I kan også være med.

Af Bettine Romme Andersen 09/11/2022
Forhandlingsfællesskabet,
KL

Hvis vi skal have medarbejdere nok til at løfte kernevelfærden i fremtiden, så skal endnu flere op i tid og på fuldtid.

Og det kan lykkes at skabe lysten til og rammerne for, at flere medarbejdere i kommunerne arbejder mere. Det viser de seneste to års ambitiøse indsats "En fremtid med fuldtid", som KL og Forhandlingsfællesskabet står sammen om.

Ved at flytte arbejdsopgaver til andre tidspunkter, give medarbejdere indflydelse på deres vagtplaner og opgaver og skabe mere fleksibilitet er medarbejdere i de første 26 nøglekommuner gået op i tid og på fuldtid.

Ny runde - skal I være med?

Erfaringerne fra de 76 arbejdspladser i 26 kommuner, som indtil videre har været med i indsatsen, er så gode, at de kommunale partern nu åbner for, at flere kommuner kan få inspiration og støtte til at finde løsninger, der får flere op i tid.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu kan forlænge indsatsen, så vi kan få endnu flere gode erfaringer med, hvordan vi kan få flere op i tid, siger Steffen Jensen, fungerende formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg og suppelers af Mona Striib, formand for Forhandlingsfællesskabet.

- Vi har brug for, at flere deltidsansatte kan og vil skrue op for timetallet. Det vil give den enkelte en større livsindkomst, men de ekstra timer vil være en gevinst for os alle, fordi vi har så hårdt brug for alle kræfter, siger hun.

Invitation ud til alle Hovedudvalg

Som ny nøglekommune får I et faciliteret forløb, hvor ledere, tillidsvalgte og medarbejdere fra jeres arbejdspladser identificerer og afprøver, hvilke løsninger der er relevante hos jer.

Der tilbydes to forskellige forløb - et med 2 workshops og et med 4.

Begge forløb afsluttes med, at I foretager en evaluering og præsentation for resten af kommunen, så erfaringerne og det videre arbejde med indsatsen for at få flere op i tid eller på fuldtid kan spredes til hele kommunen.

Alle kommuner kan søge, også selv om de allerede er en del af indsatsen. Læs mere på fuldtid.dk

Invitation til HovedMED

Skal I være ny nøglekommuner i En fremtid med fuldtid?

 

Tilmeld jer "En fremtid med fuldtid"

Bliv en del af "En fremtid med fuldtid" og få enten et forløb med to faciliterede workshops, eller et forløb med fire faciliterede workshops på udvalgte arbejdspladser.

 

Om at være nøglekommune

Hvilke aktiviteter er der, hvor lang tid tager det, hvem skal deltage, og hvilke forventninger er der til jer som kommune, når I deltager? Alle disse spørgsmål kan I får svar på her:

 

En fremtid med fuldtid