Flere på fuldtid i daginstitution: Se hvad det gør for arbejdsmiljøet og børnene
I Eventyrhuset i Høje-Taastrup arbejder over halvdelen af medarbejderne på fuldtid, og de deltidsansatte har høje timetal. Se, hvad det betyder for hverdagen i børnehuset.
I Eventyrhuset arbejder otte ud af 13 på fuldtid, og de deltidsansatte har høje timetal på eksempelvis 33, 34 og 35 timer om ugen.
- Det betyder, at det altid er de faste medarbejdere, som børn og forældre møder, så der er en kontinuerlighed i den pædagogiske hverdag, fortæller leder Rikke Tidselholdt Nielsen.
At over halvdelen af medarbejderne arbejder på fuldtid er anderledes end i mange andre institutioner, hvor andelen af fuldtidsansatte er lavere.
- Det gør, at vi er fuldt dækket også i ydertimerne, og at de deltidsansatte kan have flere lange dage, så de både kan være der om morgen og eftermiddagen, siger Rikke Tidselholdt Nielsen.
LÆS MERE: Tid til forberedelse og mindre brug af vikarer i daginstitution med flere på fuldtid
KL og Forhandlingsfællesskabet er gået sammen om en indsats, der skal få flere kommunale medarbejdere op i tid eller på fuldtid.
Parterne vil samarbejde med 26 nøglekommuner om at udvikle handleplaner og afprøve redskaber, som skal munde ud i, at flere medarbejdere på sigt går op i tid eller ansættes på fuldtid.
De løsninger, som parterne og nøglekommunerne finder i fællesskab, vil løbende blive delt med resten af landets kommuner.
Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.