Psykisk arbejdsmiljø endnu vigtigere under corona

Vi har spurgt stressforsker på CBS, Pernille Steen Pedersen, hvad den ændrede hverdag under corona gør ved os, og hvad vi kan gøre for at hjælpe hinanden på de kommunale arbejdspladser.

Af Sine Molbæk-Steensig 04/05/2020
Fremfærd

Pernille Steen Pedersen har i et stort forskningsprojekt undersøgt, hvordan vi reagerer forskelligt under pres og den rolle, som skam og moralske konflikter spiller i forhold til udvikling af stress.

I videoen ovenfor giver hun sit bud på, hvad vi kan gøre som arbejdsplads for at hjælpe og støtte hinanden - uanset om, vi arbejder hjemmefra eller er vendt tilbage til en meget ændret hverdag.

Du kan få flere konkrete råd fra Pernille Steen Pedersen om, hvad man som henholdsvis leder, medarbejder og arbejdsmiljørepræsentant kan gøre for at tage hånd om arbejdsfællesskabet i en tid med forandringer og stor usikkerhed. Læs artiklen Stressforsker: Coronakrisen stiller krav til os om ekstrem rummelighed

Værktøjskassen til forebyggelse af stress og styrkelse af arbejdsfællesskabet

Her finder du videoer, hæfter og dialogkort, som I kan bruge i arbejdet med at forebygge stress-sygemeldinger på jeres arbejdsplads.

Værktøjer til at arbejde med stress-forebyggelse og arbejdsfællesskaber

Se filmen: Sådan bruger du materialerne

Se filmen: Et nyt perspektiv på stress og skam

Hør podcasten: Nyt syn på stress og skam

Tema om stress