alle stress materialer til download

Få værktøjer til at arbejde med stress-forebyggelse og arbejdsfællesskaber

Materialet er udviklet af forsker Pernille Steen Pedersen og gør det muligt at arbejde med stressforebyggelse som arbejdsplads. Det består af tre værktøjer, og materialet kan både downloades til print og tryk.

Af Irene Aya Schou 26/02/2020
Fremfærd

Pernille Steen Pedersen, forsker og post.doc på CBS, har på baggrund af sin forskning og interviews med kommunale ledere og medarbejdere udviklet en række materialer og forebyggelsesværktøjer, der skal hjælpe til at sætte psykisk arbejdsmiljø på dagsordenen.

Materialet består af tre hæfter, dialogkort og spilleplade

  1. Det fælles sprog
  2. Øvelser
  3. Dialogkort og spilleplade samt vejledning

Alle materialer kan hentes enten til almindelig print eller til tryk.

Værktøj 1: Det fælles sprog 

"Det fælles sprog" består af ny viden om, hvordan stress og skam hænger sammen baseret på Pernille Steen Pedersens forskning og illustreret ved en række konkrete eksempler.

Værktøj 2: Øvelser

 "Øvelser" består af refleksionsøvelser og måder, hvorpå man kan bringe den nye viden i spil bl.a. i MUS-samtalen. Værktøjet kan også bruges som inspiration til, hvordan leder sammen med tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant kan arbejde forebyggende i forhold til stress-sygemeldinger. 

Værktøj 3: dialogkort, spilleplade og vejledning

"Dialogkort" består af en række dialogkort samt en spilleplade. Samtidig er der udviklet en guide i form af et hæfte, der trin for trin beskriver, hvordan man kan bruge dialogkortene i hverdagen. 

 

Se filmen: Sådan bruger du materialerne

 

Interesserer du dig for psykisk arbejdsmiljø, organisation og udvikling?

Så tilmeld dig Viden På Tværs' nyhedsbrev. Her får du viden om nye indsatser og værktøjer, og du kan se, hvordan andre arbejdspladser arbejder med at forbedre det psykiske arbejdsmiljø. 
Tilmeld dig nyhedsbrevet Organisation og Udvikling

Gå til temaside om stress
Se filmen: Et nyt perspektiv på stress og skam

 

Se filmen: Sådan bruger du materialerne

 

Lyt til podcast: Nyt syn på stress og skam