Stress er ofte forbundet med ensomhed og usikkerhed. For at håndtere stress skal vi derfor huske at tale med hinanden på arbejdspladsen – især nu i coronatiden, hvor mange er ekstra pressede.
Stress
Nye værktøjer udviklet af CBS-forsker Pernille Steen Pedersen skal hjælpe arbejdspladser i Ringkøbing-Skjern Kommune med at styrke arbejdsfællesskabet som led i en forebyggende stressindsats.
Materialet er udviklet af forsker Pernille Steen Pedersen og gør det muligt at arbejde med stressforebyggelse som arbejdsplads. Det består af tre værktøjer, og materialet kan både downloades til print og tryk.
Vi har en fælles opgave i at bevare et godt psykisk arbejdsmiljø under coronakrisen. Det siger forsker ved CBS Pernille Steen Pedersen, der her giver konkrete råd til, hvad man som henholdsvis leder, medarbejder og arbejdsmiljørepræsentant kan gøre for at tage hånd om arbejdsfællesskabet i en tid med forandringer og stor usikkerhed.
Vi har spurgt stressforsker på CBS, Pernille Steen Pedersen, hvad den ændrede hverdag under corona gør ved os, og hvad vi kan gøre for at hjælpe hinanden på de kommunale arbejdspladser.
Stressrelateret sygefravær udløses ofte af skam. Medarbejderen og ledere skal sammen opbygge en kultur og lære at tale et sprog, så skammen mindskes, siger forsker og ph.d. Pernille Steen Pedersen.
Bliv klogere på Pernille Steen Pedersens forskning om, hvordan skam og moralske konflikter kan være forbundet med stressrelateret sygefravær.
Forsker ved CBS Pernille Steen Pedersen fortæller i denne podcast om sin forskning i stress og skam og om udviklingen af nye dialogværktøjer, der kan styrke arbejdsfællesskabet som led i at forebygge stresssygemeldinger.
Læs forskningsrapporten af Pernille Steen Pedersen, og få indblik i forskningen bag værktøjerne.
Forebyggelse af stress-sygemeldinger var på dagsordnen, da ledere, medarbejdere og konsulenter fra kommunerne mødtes til konference på CBS i København for at høre om, hvordan vi bedre kan støtte hinanden i en presset hverdag.