en fremtid med fuldtid

Udpeg gevinster og barrierer ved fuldtid

Dette redskab kan I bruge til at finde barrierer, der gør det vanskeligt at få flere op i tid på jeres arbejdsplads. Samtidig kan I også finde de gevinster, der kan komme, hvis det lykkes.

Af Bettine Romme Andersen 11/08/2022
Forhandlingsfællesskabet,
KL

Det er afgørende, at I arbejder sammen på tværs, og at der både er medarbejdere, tillidsvalgte og ledere med i arbejdet. I behøver ikke at være enige om alle bud. Jo flere I får med, jo bedre.

Det er kvalificerede bud på, hvilke gevinster I kunne forestille jer, I ville få;

  • for den enkelte,
  • på arbejdspladsen
  • i samfundet

Sådan gør I

  1. Først skriver i alle de gevinster, store som små, I sammen kan komme i tanke om på post-it sedler. I sætter herefter post-it sedlerne med gevinsterne fast på plakaten yderst til højre.
  2. Herefter laver i en brainstorm for at finde barrierer, der gør, at flere ikke umiddelbart ønsker at gå op i tid. Disse sedler sættes vandret på under; 1. Hvilke barrierer er der for at få flere op i tid eller på fuldtid?
  3. Herefter sætter I en post-it med svaret på spørgsmål 2. Hvem er det en barriere for? under hver barriere. Det kan eksempelvis være lederen, planlægger osv.
  4. Til sidst besvares spørgsmål 3; Hvad skal I arbejde med, hvis barrieren skal fjernes? Igen skriver I svares på post-it- sedler, som placeres vandret nederst på plakaten
Vejen til fuldtid
Videoguide til Vejen

 

Her kan I se partskonsulent Malene Haarder fra En fremtid med fuldtid give en introduktion til redskabet Vejen.

En fremtid med fuldtid