Webinar om fuldtid på børneområdet i Gentofte Kommune

4-dagesuge og mulighed for hjemmearbejde har fået flere pædagoger på fuldtid i Gentofte. Hør, hvordan de er lykkes med indsatsen.

Af Bettine Romme Andersen 10/10/2022
Forhandlingsfællesskabet,
KL

Dagtilbuddet Trekløveret i Gentofte Kommune er en del af fuldtidsindsatsen og har arbejdet med at få flere op i tid og på fuldtid ved at finde muligheder for mere fleksibilitet for medarbejderne i en hverdag med faste åbningstider.

- Vi gik med i indsatsen, fordi vi kunne se ind i de her store rekrutteringsudfordringer og tænkte, lad os se, om der er noget, vi kan gøre med de dygtige medarbejdere, vi allerede har, siger leder Paula Mieres om motivationen for arbejdet.

Trekløveret fandt på to modeller, som skal give medarbejderne mere fleksibilitet:

  • Den ene model er at arbejde fuldtid (37 timer) på fire dage i stedet for fem dage
     
  • Den anden model handler om at skabe fleksibilitet via blokeret tid til opgaver og mulighed for at løse opgaverne hjemmefra

I webinaret møder I Trekløverets leder Paula Mieres, pædagog Mathilde Lauth, som fortæller om erfaringerne med "arbejdsblokke" og pædagog og tillidsrepræsentant Emilie Månsson, der fortæller om en arbejdsuge på fire dage.

En fremtid med fuldtid

”En fremtid med fuldtid” er en indsats, hvor KL og Forhandlingsfællesskabet er gået sammen om at ændre en udbredt deltidskultur og få flere kommunale medarbejdere op i tid.

26 nøglekommuner er i gang, og KL og Forhandlingsfællesskabet vil, sammen med flere af nøglekommunerne, i en webinarrække videregive inspiration til og konkrete erfaringer med at arbejde med en fuldtidsindsats.

Her kan pædagogen arbejde hjemmefra og have fuldtid på fire dage
En fremtid med fuldtid

Mød Cecilie og Emilie, som begge har prøvet at arbejde fuldtid på fire dag. De er så glade for det, at de vil fortsætte med den ordning.

Læs artiklen

En fremtid med fuldtid