Lars Holte

Lars Holte om Samskabt styring: Der er nødt til at være ledelse i rummet

I Høje-Taastrup Kommune har man arbejdet med forenkling i flere år. Hør kommunaldirektør Lars Holte fortælle om, hvordan kommunen har arbejdet med Samskabt styring.

Af Irene Aya Schou 09/08/2021

I fire videoer fortæller kommunaldirektør Lars Holte om erfaringerne med Samskabt styring i Høje-Taastrup Kommune. Videoerne stammer fra et oplæg, han holdt for tre kommuner i et Fremfærd-faciliteret netværk, den 2. juni 2021.

Projektet i Høje-Taastrup blev skudt i gang i 2017 under navnet ’Forenkling i Høje-Taastrup Kommune med kerneopgaven i centrum.'

Der var fokus på ældreområdet og på skole- og daginstitutionsområdet, og der kørte to pilotprojekter – et på hvert område – hvor medarbejdere og ledere satte sig overfor hinanden og arbejdede med det, der forhindrede dem i at fokusere på kerneopgaven i hverdagen.

Video 1: "Ikke for mange konsulenter om bordet, og ikke for meget rådhus"

 "Ikke for mange konsulenter om bordet, og ikke for meget rådhus." Sådan siger Lars Holte i denne video, hvor han kort forklarer Samskabt styring som metode og ledelsens rolle. Høje-Taastrup er stærkt inspireret af ph.d. Tina Øllgaard Bentzens forskning. 

Video 2: Samskabt styring på skole

Sådan foregik en Samskabt styrings proces helt konkret på en skole i Høje-Taastrup. Lars Holte fortæller i denne video om, hvordan man startede lavpraktisk med at skrive alt bøvl ned på farvede post it's.

Video 3: Hvad kom der ud af Samskabt styrings processen?

I denne tredje video forklarer Lars Holte, hvad man helt konkret fik af resultater med at arbejde med Samskabt styring på en lokal skole nemlig Sengeløse Skole.

Video 4: Erfaringer fra arbejdet

I denne video fortæller Lars Holte om de generelle erfaringer, Høje-Taastrup Kommune har fået efter at have arbejdet med Samskabt styring, for der er også noget, der er bøvlet. 

- Der kan komme alt mulig dårlig energi ind i rummet, når man diskuterer hverdagsbøvl, hvis ikke debatten styres, så det bliver den rigtige debat, siger Lars Holte bl.a. i videoen.

Er du interesseret i flere artikler som denne?

Viden På Tværs samler de gode erfaringer fra kommunerne.
Tilmeld dig det nyhedsbrev, som passer til dit arbejdsområde, og få viden om nye indsatser, erfaringer fra den virkelige verden og gratis værktøjer.