Hvad gør man, når medarbejderne pludselig får mere ansvar og frihed, og forandringerne skaber stor usikkerhed? Læs om MED-udvalg, der valgte at arbejde med prøvehandlinger som en vej til at få implementeret tillidsbaseret ledelse i en hel afdeling.
Forandringer
Et stort arbejdspres fjernede fokus fra kerneopgaven, men et SPARK-forløb har hjulpet medarbejdere og leder i afdelingen for hjælpemidler i Skanderborg Kommune med at prioritere og tænke som en helhed.
Hvad er ingredienserne i det gode MED-samarbejde? Få fem råd fra arbejdspladser, der gennem SPARK-forløb har gjort MED til et sted med engagement, tillid og klare roller.
Forandringsprocesser kan være vanskelige og komplekse at håndtere, men gennem inddragelse og dialog kan mulig mistrivsel og utryghed vendes til arbejdsglæde, styrket faglighed og bedre kvalitet i opgaveløsningen. Det viser erfaringer fra en lang række SPARK-forløb. Få her 10 værktøjer fra konsulenternes værktøjskasse, der virker i praksis.
IGLO-metoden kan bruges i arbejdet med at styrke trivslen på arbejdspladsen og forebygge stress. Metoden skaber overblik, når der skal prioriteres og planlægges handling, og gør det klart, hvad de enkelte dele af arbejdspladsen kan bidrage med.
Det lange seje træk har virket på Dolmer Have. Fokus på stabile arbejdsgange giver færre utilsigtede hændelser med medicin.
Noget af det, der kan hjælpe jer, er at fokusere på at styrke arbejdsfællesskabet og finde et nyt fælles fagligt fundament, lyder det fra SPARK.
”Skal vi undgå at blive skyllet over af forandringsbølgen, skal vi føle, at vi er med i forandringerne,” siger proceskonsulent og forfatter.
Værktøjer og indspark til enhver, der har oplevet omstruktureringer, besparelser, sammenlægninger eller andre forandringer på arbejdspladsen.
Forandringer på arbejdspladsen skaber næsten altid uro. Derfor skal forandringsprocesserne være bæredygtige, fortalte psykolog Helen Eriksen på SPARK-konferencen 11. april.