Prøvehandlinger og refleksiv praksis skal danne grobund for øget livskvalitet hos beboere og større tilfredshed hos medarbejdere.
Boformer
Fra principper til konkret praksis - nyt værktøj hjælper jer med at sætte retning for arbejdet med demensramte borgere.
Øjenåbnere og inspiration med hjem. Det er meldingen fra medarbejdere og ledere, der har mødtes i projektet medicinsikre botilbud.
Hvad sker der, når en borger begår kriminalitet? Hvordan er systemet indrettet? Og hvordan kan borgere hjælpes, så tilbagefald undgås?
Borgerne skal ikke "involveres" – men selv sætte kursen i eget liv. Sådan lyder det fra læringstræf om bedre liv i socialpsykiatriske botilbud.
Følg med på siden, som handler om at øge patientsikkerheden for borgere på botilbud ved at nedbringe antallet af fejl med medicinering.
Der skal være en synlig gevinst for borgeren og medarbejderne, hvis velfærdsteknologi skal udrulles og fastholdes, siger forsker Anna Marie Lassen.
Bliv klogere på Fremfærds store projekt om bedre opsporing af demens hos mennesker med udviklingshandicap
Hvordan kan man på en systematisk måde arbejde med at øge trivslen og udvikle eller fastholde færdigheder for mennesker med udviklingshæmning og udfordrende adfærd? Det spørgsmål stillede Løgumgårde sig selv, da de besluttede at afprøve SMTTE-modellen på deres afdeling.
I arbejdet med meget støttekrævende borgere står man som medarbejder og leder dagligt med dilemmaer, hvor man ikke får svaret givet, men selv må ræsonnere. Her får I en række gode råd til, hvordan I kan komme i gang med at arbejde med etik.