Medarbejdere i børnehus flytter opgaver og får tid til fordybelse

I Børnehuset Spiralen i Hillerød er der blevet mere tid til fordybelse, efter de har nærstuderet alle opgaver og deres placering på dagen.

Af Bettine Romme Andersen 08/11/2022
Forhandlingsfællesskabet,
KL

Det har været noget af en øjenåbner for leder og medarbejdere i Børnehuset Spiralen i Hillerød at arbejde med procesredskabet "Opgaver og bemanding".

Det fortæller Kristina Vindahl Jakobsen, der er pædagog og arbejdsmiljørepræsentant i Spiralen, i denne video.

Redskabet synliggør alle arbejdsopgaver i løbet af en dag og skaber mulighed for dialog om, hvorvidt nogle opgaver kan flyttes til andre tidspunkter for at skabe plads til, at flere går op i tid eller på fuldtid.

"Opgaver og bemanding" indgår i de kommunale parters indsats "En fremtid med fuldtid", som handler om at finde nye løsninger, så flere medarbejdere får lyst til at gå op i tid.

I videoen deltager også pædagogmedhjælper og -studerende Cecilie Langhoff.

Materialer til 'Opgaver og bemanding'

Her får I redskabet til at kortlægge jeres arbejdsopgaver, og hvornår de løses. Det består af plakat (der er tre tidsintervaller, I kan vælge mellem), opgavekort og guides til at bruge redskabet.

 

Om fuldtidsindsatsen

KL og Forhandlingsfællesskabet arbejder sammen om en ”En fremtid med fuldtid” - en indsats der skal få flere kommunale medarbejdere op i tid eller på fuldtid.

Parterne udvikler og afprøver i samarbejde med arbejdspladser i mere end 40 nøglekommuner løsninger, der gør det attraktivt og muligt at gå op i tid eller blive ansat på fuldtid.

De løsninger og metoder, som parterne og de kommunale arbejdspladser finder i fællesskab, bliver løbende delt med resten af landets kommuner, bl.a. her på fuldtid.dk.

Kontakt os

Har du spørgsmål, mangler du inspiration til at igangsætte en lokal fuldtidsindsats, eller er du interesseret i at dele dine erfaringer, så kontakt os på:

Fra KL:

Trine Dahl Iversen, projektleder, trdi@kl.dk, 3070 3085

Janne Sørensen, partskonsulent, jasr@kl.dk, 3370 3467

Julie Malene Eichstedt Sørensen, partskonsulent, jmes@kl.dk, 3370 3905

Kirstine Hougaard, projektleder (barsel)

Fra Forhandlingsfællesskabet:

Nina Menoka Banerjee, projektleder, 3052 3591

Anne Tellerup, partskonsulent, 6120 4207

Lin Gyldenkærne, partskonsulent, 3147 6337

fuldtid@forhandlingsfaellesskabet.dk

En fremtid med fuldtid