Kontorelev

Guide til rekruttering af kontorelever

Få anbefalinger til, hvordan du rammer målgruppens forventninger.

Af Pernille Søndergaard 19/09/2023

Kontorelever drives af at have et ansvarsfuldt arbejde og en bred vifte af karrieremuligheder.

De trives i muligheden for en "8-16-hverdag." De motiveres af følelsen af, at de bliver en del af arbejdspladsen fra dag ét, og at de løser opgaver, der giver direkte værdi til arbejdspladsen. 

De er detalje-orienterede, grundige og servicemindede. Elever, der har speciale i offentlig administration, har især kompetencer inden for struktur og processer.

Sådan karakteriseres kontorelever i korte træk i en enkel guide, som giver konkrete redskaber til medarbejdere i kommunerne, der arbejder med rekruttering af kontorelever.

På baggrund af denne forståelse for målgruppen præsenterer guiden konkrete bud på, hvordan man kan lave bedre stillingsopslag på jobbaser og på kommunernes hjemmesider og sociale medier.

I guiden indgår desuden tre korte rekrutteringsvideoer, hvor fem unge kontorelever fortæller om, hvad der har motiveret dem til at vælge en kontoruddannelse, og hvorfor de vil anbefale andre at gå kontorvejen i en kommune. Guiden viser, hvordan man kan bruge videoerne på hjemmesider, i stillingsopslag og på sociale medier.

Kort om karrierestart for kontorelever

Formålet med projektet er at styrke kommunernes rolle som med-uddanner på et strategisk ledelsesniveau. En anden del af projektet handler om at øge potentielle kontorelevers viden om, at en karrierevej i kommunen rummer mange forskellige og spændende opgaver og muligheder.

Som led i projektet udarbejdes et rekrutteringsguide med konkrete anbefalinger og tips til arbejdet med at rekruttere kontorelever i kommunen. I guiden indgår tre korte videoer, der skal vække potentielle kontorelevers nysgerrighed og interesse for en administrativ karrierevej i kommunen.

Projektet er et samarbejde mellem HK Kommunal og KL.

Karrierestart for kontorelever