"Jeg beskriver altid mig selv som kommunemand"

Tre korte videoer skal vise potentielle kontorelever, at en administrativ karrierevej i en kommune rummer spændende muligheder og opgaver.

Af Pernille Søndergaard 19/09/2023

Jeg tror, jeg selv var meget i tvivl, da jeg skulle søge: Hvad er det egentlig? 

Det fortæller én af de fem kommunale kontorelever, der deltager i en ny rekrutteringsvideo med titlen Det laver jeg som kontorelev i kommunen.  

- Jeg beskriver altid mig selv som kommunemand. For det er de færreste, der forstår, hvad en kommune indebærer, og hvad er det for noget arbejde, for det er så bredt, lyder det fra en anden af de unge kontortalenter i videoen.

Skal vække interessen for en karrierestart i kommunen

Idéen med videoen er netop at give et indblik i, hvad det vil sige at være kommunal kontorelev for dermed at vække potentielle kontorelevers interesse for at søge ind som kontorelev i en kommune.

Videoen er sammen med to andre korte rekrutteringsvideoer produceret som et led i projekt "Karrierestart for kontorelever," hvor fem kontorelever fortæller om hverdagen som kontorelev og opfordrer andre unge til at gøre som dem og søge en elevplads i en kommune.

Tanken er, at kommunerne kan bruge videoerne i deres egen rekruttering af nye kontorelever, fx ved at dele dem på kommunale hjemmesider, i stillingsopslag og på sociale medier.

OBS: Videoen kan afspilles på både mobil og desktop - men download kan kun ske fra desktop

Kort om karrierestart for kontorelever

Formålet med projektet er at styrke kommunernes rolle som med-uddanner på et strategisk ledelsesniveau. En anden del af projektet handler om at øge potentielle kontorelevers viden om, at en karrierevej i kommunen rummer mange forskellige og spændende opgaver og muligheder.

Som led i projektet udarbejdes et rekrutteringsguide med konkrete anbefalinger og tips til arbejdet med at rekruttere kontorelever i kommunen. I guiden indgår tre korte videoer, der skal vække potentielle kontorelevers nysgerrighed og interesse for en administrativ karrierevej i kommunen.

Projektet er et samarbejde mellem HK Kommunal og KL.

Karrierestart for kontorelever