"Meget mere end skrivebordsarbejde"

Tre korte videoer skal vise potentielle kontorelever, at en administrativ karrierevej i kommunen rummer spændende muligheder og opgaver.

Af Pernille Søndergaard 19/09/2023

- Hvis der er nogen, der overvejer kontoruddannelsen, vil jeg bare sige: Gør det! Du får lov at udvikle dig personligt og fagligt.

Sådan lyder anbefalingen fra én af de fem kommunale kontorelever, der deltager i en ny rekrutteringsvideo med titlen Derfor skal du vælge kontoruddannelsen.

En anden af de unge kontortalenter i videoen supplerer:

- Det fedeste er de muligheder, det giver, og de udfordringer, du får lov at få.

Skal vække interessen for en karrierestart i kommunen

Videoen er én af tre videoer, der tilsammen skal være med til at vække potentielle kontorelevers interesse for en karrierestart i en kommune.

Tanken er, at kommunerne kan bruge videoerne i deres egen rekruttering af nye  kontorelever, fx ved at linke til dem på kommunale hjemmesider, i stillingsopslag og på sociale medier.

De tre korte videoer er produceret som led i projekt "Karrierestart for kontorelever" som bl.a. ønsker at øge potentielle kontorelevers opmærksomhed på muligheden for at blive kontorelev i en kommune.

OBS: Videoen kan afspilles på både mobil og desktop - men download kan kun ske fra desktop 

Kort om karrierestart for kontorelever

Formålet med projektet er at styrke kommunernes rolle som med-uddanner på et strategisk ledelsesniveau. En anden del af projektet handler om at øge potentielle kontorelevers viden om, at en karrierevej i kommunen rummer mange forskellige og spændende opgaver og muligheder.

Som led i projektet udarbejdes et rekrutteringsguide med konkrete anbefalinger og tips til arbejdet med at rekruttere kontorelever i kommunen. I guiden indgår tre korte videoer, der skal vække potentielle kontorelevers nysgerrighed og interesse for en administrativ karrierevej i kommunen.

Projektet er et samarbejde mellem HK Kommunal og KL.

Karrierestart for kontorelever