Sygefravær

Stress er blevet mindre tabubelagt
Skolelederne i Lolland Kommune er blevet bedre til at spotte stressramte medarbejdere. Syv lærere med stresssymptomer har i det forgangne skoleår deltaget i et psykologforløb, og erfaringerne med forløbet har samtidig skærpet kommunens fokus på berøringsangsten over for stress.
Nudging skaber mere forståelse for usunde kollegaer
Da Odense Ældre- og Handicapforvaltning søsatte et projekt om sundhed, social kapital og nudging blev en af de store gevinster en større tolerance af usunde medarbejdere. Sundhed handler også om at være accepteret af fællesskabet, forklarer nudging-ekspert.
Få sygefraværet ned med peer education
Ønsker I at nedbringe sygefraværet på jeres arbejdsplads? Så er peer education måske noget for jer. Peer education handler om at lære af ligemænd. Man mødes og udveksler erfaringer med en arbejdsplads, der ligner ens egen.
Gode råd fra bundskraberne i sygefravær
Lemvig, Ærø, og Skive Kommune er de tre kommuner, som er bedst til at holde medarbejdernes sygefravær nede. Det gør kommunerne til absolutte bundskrabere i sygefravær i Danmark. Vi har spurgt de tre kommuner, hvad de gør.
Elever og lærere har fået nyt sprog
På Munkevængets Skole i Kolding har man med stor succes gennemført et projekt om genrepædagogik. Det har givet skolens mange tosprogede elever nye måder at være med i undervisningen på, samtidig med at lærerne oplever større arbejdsglæde.
Derfor er vi gode til psykisk arbejdsmiljø
Center for Social indsats på Lolland vandt Arbejdsmiljøprisen for bedste psykiske arbejdsmiljø i Danmark. En anerkendende ledelse og en vilje til at ville hinanden er to af de afgørende faktorer for et godt psykisk arbejdsmiljø på den lollandske arbejdsplads.