Bibliotekar

Opfølgning og handleplan på ’Leder in spe’

For en medarbejder kan der ligge mange overvejelser i, om han eller hun skal vælge at blive leder. Og der skal tænkes over, hvilke aktiviteter, der klæder på til lederjobbet. Guiden ’Opfølgning og handleplan’ hjælper ledertalenterne på vej.

Af Personaleweb 31/10/2012
Bibliotekarforbundet,
KL

De første skridt i projektet 'Leder in spe' var at udvælge bibliotekarer med ledertalent og inspirere dem til at søge en lederstilling. Guiden ’Opfølgning og handleplan på Leder in spe’ vejleder talenter og deres ledere i, hvordan de tager det næste skridt på vejen mod talentets nye lederstilling

Først skal lederen in spe beslutte, om han eller hun ønsker at blive leder, og det kan ske ved hjælp af en opfølgningssamtale. I publikationen kan I finde spørgsmål og anden inspiration til samtalen.

Hvis talentet vælger ledervejen, skal I derefter lægge en handleplan for, hvordan den kommende leder udvikler sig og får et lederjob. Det finder I inspiration til i guiden.

Opfølgning og handleplan på Leder in Spe
Skabelon for handleplan
Læs publikationer fra projektet 'Leder in spe'
  • Publikationen ’Inspiration til udvælgelse’ hjælper ledere med at opdage og støtte de medarbejdere, der har talent for ledelse.
  • Publikationen 'Nyudnævnt leder – og hva' så?' hjælper nyudnævnte ledere med at blive klædt på til opgaverne i det nye lederjob.
  • Publikationen 'Selvevaluering' fra projekt ’Leder in spe’ hjælper ledertalenterne med at evaluere deres vej mod lederjobbet.
  • Find din passion for ledelse frem ved at læse de otte trin til passioneret ledelse.
  • For en medarbejder kan der ligge mange overvejelser i, om han eller hun skal vælge at blive leder. Og der skal tænkes over, hvilke aktiviteter, der klæder på til lederjobbet. Guiden ’Opfølgning og handleplan’ hjælper ledertalenterne på vej.
  • Videoer med inspiration fra bibliotekarer. Hør om deres tanker vedrørende motivation, begejstring og bekymring for et job som leder.
Leder in spe

Projektet ’Leder in spe’ handler både om at opfordre bibliotekarer til at søge lederstillinger, og om at hjælpe dem med at afklare og udvikle deres potentiale.

Kontakt

Trine Groth Rasmussen, KL, tra@kl.dk, 3370 3516

Helle Fridberg, Bibliotekar­forbundet, hf@bf.dk, 3838 0612

Inspiration fra Biblioteksprojekter

Få mere inspiration fra biblioteksområdet: