Bibliotekar

Videoer fra Leder in spe

Videoer med inspiration fra bibliotekarer, der har deltaget i leder in spe-forløbet. Hør om deres tanker vedrørende motivation, begejstring og bekymring for et job som leder.

Af Personaleweb 07/11/2012
Bibliotekarforbundet,
KL

1. God mulighed for at forme organisationen og opgaverne

Muligheden for at være med til at forme organisationen og arbejdsopgaverne. Det er noget af det, som tiltaler bibliotekar Anders R. D. Pedersen ved lederjobbet.

Alligevel overvejer han, om lederjobbet er noget for ham: For eksempel tænker han over, om det venskabelige forhold til kollegaerne vil ændre sig, hvis han får en lederstilling.

Lyt til flere af Anders R. D. Pedersen overvejelser i videoen.

https://youtu.be/uw-7knEirTs

2. Vil ikke bare lede for at lede

Bibliotekar Martin V. Hansen ønsker at blive afklaret med, om han egner sig til at være leder, og om det er noget, han har lyst til.

- Ledelse er mange ting, og jeg vil ikke lede bare for at lede. Men hvis det virkeligt er en interessant stilling, hvor jeg kan gå ind og påvirke nogle ting, der ligger inden for min interesse- og vidensfære, er det interessant. Og så vil jeg det rigtig gerne, siger han.

Lyt til flere af Martin V. Hansens overvejelser i videoen. 

https://youtu.be/Z8IOq6Z6_0Y

3. Spændende at få tingene til at ske sammen med andre

Pia K. Olsen mener, at lederrollen er interessant:

- Det tiltaler mig at være med til at sætte udvikling i gang, være med på det strategiske niveau og at arbejde med mennesker. Og det tiltaler mig at være med til at få det til at ske sammen med andre mennesker, siger hun.

Lyt til flere af Pia K. Olsens overvejelser i videoen.

https://youtu.be/G21icd-fTfM

4. Deltagelse i 'Leder in spe' ryster overvejelser af sig

Dorte Grønbæk har tidligere fået at vide, at hun har talent for ledelse. Og nu har ’Leder in spe’ åbnet for nogle tanker om at blive leder, som hun før har pakket væk.

Forløbet i 'Leder in spe' har rystet nogle overvejelser af sig. Blandt andet om lederansvar:

- Det har noget med ansvar at gøre. Om man er klar til at påtage sig det ansvar, som jeg forestiller mig, man skal have, når man siger ja til at blive leder, siger hun.

Lyt til flere af Dorte Grønbæks overvejelser i videoen.

https://youtu.be/39hr2lumpRc

 

Leder in spe

Projektet ’Leder in spe’ handler både om at opfordre bibliotekarer til at søge lederstillinger og om at hjælpe dem med at afklare og udvikle deres potentiale.

Inspiration til udvælgelse

Publikationen ’Inspiration til udvælgelse’ hjælper ledere med at opdage og støtte de medarbejdere, der har talent for ledelse.

Nyudnævnt leder – og hva' så?

Publikationen 'Nyudnævnt leder – og hva' så?' hjælper nyudnævnte ledere med at blive klædt på til opgaverne i det nye lederjob.

Selvevaluering

Publikationen 'Selvevaluering' fra projekt ’Leder in spe’ hjælper ledertalenterne med at evaluere deres vej mod lederjobbet.

Otte trin til passioneret ledelse

Find din passion for ledelse frem ved at læse de otte trin til passioneret ledelse.

Opfølgning og handleplan

For en medarbejder kan der ligge mange overvejelser i, om han eller hun skal vælge at blive leder. Og der skal tænkes over, hvilke aktiviteter, der klæder på til lederjobbet. Guiden ’Opfølgning og handleplan’ hjælper ledertalenterne på vej.

Kontakt

Trine Groth Rasmussen, KL, tra@kl.dk 3370 3516

Helle Fridberg, Bibliotekar­forbundet, hf@bf.dk 3838 0612