Spirer

Leder in spe

Projektet ’Leder in spe’ handler både om at opfordre bibliotekarer til at søge lederstillinger og om at hjælpe dem med at afklare og udvikle deres potentiale.

Af Personaleweb 01/05/2012
Bibliotekarforbundet,
KL

Der er generelt for få bibliotekarer, der søger de ledige lederstillinger på folkebibliotekerne, og det er et problem i forhold til at sikre et godt grundlag for rekruttering.

Derfor sætter projektet ’Leder in spe’ fokus på, at ledelse på bibliotekerne er en attraktiv mulighed. Projektet arbejder også på at gøre talentmassen blandt bibliotekarerne synlig - ikke mindst for medarbejderne selv - som måske ofte har behov for et lille tillidsfuldt prik for at turde tage skridtet fuldt ud.

Gennem projektet ’Leder in spe’ blev bibliotekarer med talent for ledelse opfordret til at søge en lederstilling på bibliotekerne, og de blev hjulpet med at udvikle og afklare deres talent.

Projektets værktøjer til medarbejdere

Projektets værktøjer til ledere

Find inspiration

Ledertalenterne benyttede sig også af eksternt materiale med inspiration, da de deltog i 'Leder in spe':

Læs også artikler om 'Leder in spe' i Bibliotekarforbundets fagmagasin, Perspektiv:

Læs publikationer fra projektet 'Leder in spe'
  • Publikationen ’Inspiration til udvælgelse’ hjælper ledere med at opdage og støtte de medarbejdere, der har talent for ledelse.
  • Publikationen 'Nyudnævnt leder – og hva' så?' hjælper nyudnævnte ledere med at blive klædt på til opgaverne i det nye lederjob.
  • Publikationen 'Selvevaluering' fra projekt ’Leder in spe’ hjælper ledertalenterne med at evaluere deres vej mod lederjobbet.
  • Find din passion for ledelse frem ved at læse de otte trin til passioneret ledelse.
  • For en medarbejder kan der ligge mange overvejelser i, om han eller hun skal vælge at blive leder. Og der skal tænkes over, hvilke aktiviteter, der klæder på til lederjobbet. Guiden ’Opfølgning og handleplan’ hjælper ledertalenterne på vej.
  • Videoer med inspiration fra bibliotekarer. Hør om deres tanker vedrørende motivation, begejstring og bekymring for et job som leder.
Om leder in spe
leder logo

Leder in spe er et overenskomstfinansieret projekt, som sætter fokus på ledertalenterne på folkebibliotekerne.

I 2012 gennemførte Bibliotekarforbundet og KL et forløb for 60 bibliotekarer, som er leder in spe.

Kontakt vedrørende 'Leder in spe'

Trine Groth Rasmussen, KL, tra@kl.dk 3370 3516

Helle Fridberg, Bibliotekar­forbundet, hf@bf.dk 3838 0612

Inspiration fra Biblioteksprojekter

Få mere inspiration fra biblioteksområdet: