Samarbejde med pårørende

Få inspiration til samarbejdet med pårørende

Ny podcast til ledere i ældreplejen giver perspektiver på, hvordan man med små greb kan gøre en stor forskel for pårørendesamarbejdet.

Af Pernille Søndergaard 15/01/2024

Hvad kræver det af faglig ledelse og refleksioner hos den enkelte leder i ældreplejen for at lykkes med et godt pårørendesamarbejde?

Og hvad kan man konkret gøre som faglig leder for at give sine medarbejdere og sig selv et endnu stærkere ståsted, når man samarbejder med pårørende?

Inspiration fra fem ledere

Det er nogle af de spørgsmål, man kan blive klogere på i en ny podcast fra Sundhedsstyrelsen, Center for værdig ældrepleje.

- Vi har lavet den her podcast, fordi vi gerne vil bidrage til at styrke den faglige ledelse af pårørendesamarbejdet i ældreplejen. Vi har fået fem ledere i ældreplejen til at give deres perspektiv på, hvordan de leder pårørendesamarbejdet. Sammen med de gæster, vi har i studiet, giver det nogle spændende perspektiver, som vi tror, mange kan spejle sig i og lade sig inspirere af, fortæller specialkonsulent Mine Sylow.

Hun er projektleder for udviklingen af indsatser på pårørendesamarbejdet i Sundhedsstyrelsen og vært på podcastens tre episoder.

Indholdet i de tre episoder

  • Episode 1: Faglighed er en holdsport – Sæt retning for det gode pårørendesamarbejde
    I første episode taler organisationspsykolog Iben Ljungmann om, hvad den faglige leders rolle er i forhold til pårørendesamarbejdet, uanset om man er leder i hjemmeplejen eller på plejehjem.
  • Episode 2: Det hænger sammen – Pårørendesamarbejdet og det psykiske arbejdsmiljø
    I anden episode er chefkonsulent i arbejdsmiljø Charlotte Bredal i studiet til en samtale om sammenhængen mellem pårørendesamarbejde og det psykiske arbejdsmiljø, herunder psykologisk tryghed, og hvordan lederen kan understøtte denne sammenhæng.
  • Episode 3: Mellem vision og kultur – Faglig ledelse af pårørendesamarbejdet i praksis
    I den sidste episode drøfter underviserne Iben Højer og Birgitte Tørring fra professionshøjskolen UCN, hvordan man konkret kan gå i gang med pårørendesamarbejdet, men også hvad der kan spænde ben for selv de bedste intentioner, og hvad man kan gøre ved det som leder.

Lyt til podcasten her

Samarbejde med pårørende

Et godt samarbejde med pårørende til svækkede ældre er vigtigt i en værdig ældrepleje. Det øger trivslen hos både pårørende, medarbejdere og borgere. Find viden, inspiration og redskaber til at styrke samarbejdet med pårørende her.

Find mere viden, inspiration og redskaber til at styrke samarbejdet med pårørende hos Sundhedsstyrelsen, Videnscenter for værdig ældrepleje