
Styrk fokus på social- og sundhedshjælpere samt faget
FOA og KL vil skabe udviklingsmuligheder og karriereveje på ældreområdet og inviterer derfor til dialogdage i tre byer til maj.
Vær med til at fremme udviklingsmuligheder og karriereveje for social- og sundhedshjælpere og deltag i en 'dialogdag' i enten København, Aarhus eller Odense til maj 2023.
Social- og sundhedshjælpere er en afgørende medarbejdergruppe på ældreområdet. Derfor sætter KL og FOA sammen fokus på fagets muligheder, når de inviterer til dialogdage med medarbejdere og ledere.
På dagen får I mulighed for at dele jeres erfaringer om fagets muligheder, og de behov, I oplever – og I vil få inspiration med hjem til, hvordan I kan arbejde videre med udvikling af kompetencer og faglige styrker.
Dialogdagene har til formål at afdække behovet for faglig kompetenceudvikling blandt social- og sundhedshjælpere og ledere – både nu og på sigt.
Det får I ud af at deltage:
- Være med til at præge den faglige udvikling for social- og sundhedshjælpere
- Fortælle om jeres behov for kompetenceudvikling
- Udveksle gode erfaringer med andre social- og sundhedshjælpere og ledere
- Få inspiration til hvordan I kan styrke arbejdet med faglig udvikling hos jer
Baggrund for dialogdage
Dialogdagene udspringer af et projekt mellem FOA og KL, der har til formål at styrke fokus på social- og sundhedshjælperfaget samt indholdet i faget med henblik på, at flere social- og sundhedshjælpere får lyst til at blive og udvikle sig inden for faget.
En del af projektet vil handle om at indsamle fælles viden om social- og sundhedshjælpere, herunder afdækning af viden om opgaver, kompetencer, karrieremuligheder samt fremadrettede kompetencebehov.
Synliggøre muligheder for tilskud
En anden del af projektet vil handle om at synliggøres eksisterende udviklings- og karrieremuligheder for social- og sundhedshjælpere samt synliggøre de økonomiske muligheder for tilskud til kompetenceudvikling bl.a. gennem Den Kommunale Kompetencefond.
Baggrunden for projektet er, at kommunerne skal yde mere behandling i borgernes eget hjem end tidligere, og at der skal ydes pleje og omsorg for flere borgere med mere komplekse sygdomsbilleder. Det stiller nye krav til kompetencer, og her spiller social- og sundhedshjælpere en central rolle for, at kommunerne kan levere den ønskede indsats på ældre- og sundhedsområdet.