Effektive arbejdsgange

Rengøring skal være en tillidssag
I stedet for sirlige planer og masser af kontrol fra oven, skal rengøringsmedarbejdere have mulighed for at kontrollere eget arbejde. Det arbejder de med i projekt ’Tillidsbaseret rengøring’.
Sæt grænser for arbejdet - sådan skaber I en god pausekultur
Hvornår har I sidst givet jeres pausekultur et tjek? Hvad er egentlig en god pause? Og hvordan kan arbejdstidens rytmer bruges til at skabe klare grænser mellem arbejdsliv og fritid - til gavn for både trivsel, restitution og opgaveløsning? Det kom der bud på ved BFA-konference i Nyborg.
Sådan sikrer man at afbureaukratisering ikke bliver et engangsprojekt
Hvem i organisationen brænder for afbureaukratisering? Afbureaukratisering kræver, at man ikke kun arbejder i projekter, men tænker organisationsudvikling og langvarige indsatser. Det ved man i Roskilde Kommune, hvor man har nedsat en såkaldt undringspatrulje, der konstant udfordrer ledere og medarbejdere med spørgsmålet: Skaber jeres arbejde værdi og mening?
Fem teknikker du kan bruge til at huske
Er der noget bestemt, du gerne vil huske, så kan du måske have gavn af at bruge en hukommelsesteknik. Her får du en introduktion til fem forskellige teknikker, og så er det op til dig at prøve, hvilken der virker bedst for netop dig.
Acceleration: Derfor har vi så travlt
I Hørsholm Kommune arbejder man med målstyring, og det har betydning for, hvordan man taler om tid og tænker om tid. Lektor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi, CBS, Niels Thygesen giver her en analyse af, hvordan målstyring og vores opfattelser af tid bidrager til, at vi skynder os rigtig meget