Fyrværkeri

Børn og unge: De 10 mest læste artikler i 2016

Det er tid til at kigge tilbage på året, der hurtigt lakker mod enden. Viden på Tværs giver dig de 10 mest populære artikler inden for børn og unge.

Af Mille Redanz 21/12/2016

Som en sidste julehilsen inden det nye år rinder ud, har Viden på Tværs  lavet en liste over de 10 mest populære artikler inden for børn og unge. Spring ind i det nye år med fornyet inspiration fra de populæreste artikler om projekterne motorik og sprog og Udsyn i Udskolingen. Så har du også lidt læsning at se frem til i juleferien.

1: ”Jeg har været lærer i over 30 år, og jeg har aldrig oplevet et så fantastisk kursus”

I toppen af listen finder vi historien om projektet ”Sang, bevægelse og læring”, hvis formål er at gøre eleverne fortrolige med deres egen stemme. Projektet tilbyder folkeskolens musiklærere fælles kursusdage samt supervision fra en fast sangkonsulent. Læs mere om projektet i artiklen, og se hvordan du kan tilmelde dig kurset.

2: Sådan hænger motorik og sprog sammen

Hvad er sammenhængen mellem motorik og sprog? Og hvilken indflydelse kan det have på børn? Læs de her faglige artikler, og få svar på dine spørgsmål. Artiklen giver også materiale til motorik og sprog, som du kan downloade og læse videre på.

3: Forslag til aktiviteter

I forlængelse af den ovenstående artikel, kan du her finde 11 forslag til aktiviteter, som du kan prøve af. Alle aktiviteterne er udviklet til børn mellem 0 og 2 år, og de findes både med og uden sang.

4: Se videoer om karrierelæring

Mange elever i 9. og 10. klasse oplever udfordringer, når de skal vælge en ungdomsuddannelse. I denne artikel kan du se tre videoer om, hvordan forældre, lærere og forvaltning kan hjælpe eleverne med karrierelæring. Læs også her, hvis du vil læse mere om projektet bag karrierelæring.

5: Playmakere gør det nemt for skoler at åbne sig

På top 10 listen finder vi også historien om playmakere i Aalborg Kommune. Denne artikel giver dig et indblik i, hvordan de såkaldte playmakere sørger for, at det er nemt for lærerne og pædagogerne at komme i kontakt med forenings-, kultur og erhvervsliv. Læs mere i artiklen om, hvordan playmakere kan være med til at tilbyde børnene andet end traditionel undervisning.

6: Download bog om Udsyn i Udskolingen

Er du usikker på, hvordan du som lærer, forælder eller forvalter skal klæde unge i 7. til 9. klasse på til deres valg af ungdomsuddannelse? Denne artikel giver dig muligheden for at downloade bogen om projektet Udsyn i Udskolingen, så du kan få mere viden og erfaring med karrierelæring.

7: Forskning: Kerneopgaven nedbringer sygefraværet

I denne artikel kan du læse om, hvordan et øget fokus på kerneopgaven kan være med til at afhjælpe højt sygefravær i vuggestuer og børnehaver. Få mere at vide, om Elisabeth Framkes ph.d-projekt, og hvad hendes forskning viser om kerneopgavens implementering i et udsnit af Københavns Kommunes børnehaver og vuggestuer.

9: Her lærer alle elever at spille et instrument

Du kan læse eller genlæse historien om Gedsted Skole i Vesthimmerlands Kommune, der har gjort instrumentalundervisning til en fast del i skoleskemaet. Læs om samarbejdet mellem Gedsted Skole og Kulturskolen, og hvad de håber på, at det øgede fokus på musik vil give eleverne.

9: Karrierelæring klæder eleverne på til at vælge

Til en afsluttende konference i Nyborg for projektet Udsyn i Udskolingen slår godt 200 skolefolk fast, at karrierelæring virker, og at projektet hjælper skolerne med at klæde eleverne på til at kunne træffe kvalificerede valg. Læs artiklen, og få mere at vide om karrierelæring og projektets resultater.

10: Inklusion: Her er fokus på fællesskaber frem for det enkelte barn

Sidst på listen finder vi artiklen om Gentofte Kommune, der har lagt hele tilgangen til inklusion om. Kommunen retter fokus på børnegruppen i stedet for på det enkelte barn.