Inklusion

Ny forskning: Rummelighed skal give mening for alle
Mening er et nøglebegreb, når kommunale arbejdspladser inkluderer borgere på kanten af arbejdsmarkedet, og meningen skal løbende holde ved lige. Det er en af konklusionerne i den første danske undersøgelse af inklusionsforløb på kommunale arbejdspladser.
TR har en nøglerolle i gode inklusionsforløb
Medarbejdernes tillidsrepræsentanter og de faglige organisationer er vigtige spillere i vellykkede inklusionsforløb på kommunale arbejdspladser. Det er erfaringen i Silkeborg Kommune og en af konklusionerne i en nylig undersøgelse fra SFI.
"Nogle har brug for en social træningsbane"
Holstebro har skiftet kurs i indsatsen for borgere på kanten af arbejdsmarkedet. Kommunens egne arbejdspladser bruges nu især som "sociale træningsbaner" til borgere med særlige udfordringer. En tæt dialog med arbejdspladserne og uddannelse af mentorer har fået indsatsen til at fungere.
Folkemøde: Vellykket inklusion kræver at alle parter vil
Alle parter skal deltage aktivt, hvis inklusion på kommunale arbejdspladser skal lykkes. Det var arbejdsgivere og arbejdstagere enige om i en debat på Folkemødet torsdag eftermiddag. Andre bud fra arbejdstagerne var fælles aftaler og fokus på uddannelse, mens arbejdsgiverrepræsentanten slog på dialog og samarbejde lokalt.
Gør det lettere for arbejdsgiverne at være rummelige
Københavns Erhvervshus hjælper hvert år Københavns Kommunes egne arbejdspladser med at tage imod tusindvis af ledige i støttet beskæftigelse. For fire ud af ti fører det til ordinær beskæftigelse eller uddannelse. Afdelingsleder Mia Rudolph-Lentz giver her sine råd om at skabe inklusionsforløb, der har perspektiv for både arbejdspladsen og den ledige.